Provinciale Kampioenschappen succes voor Bodegraafse zwemmers

Afgelopen weekend vond het eerste deel van de Provinciale Kampioenschappen zwemmen plaats en hierbij kwamen in totaal 7 Bodegraafse zwemmers in actie. Bij de Provinciale Kampioenschappen staan de beste zwemmers van de provincie aan de start om op 16 verschillende afstanden (en diverse estafettes onderdelen) te strijden om een podiumplek  In totaal  zwemmen 424 zwemmers van 29 zwemverenigingen op dit kampioenschap. 

De zeven Bodegraafse zwemmers zijn lid van drie verschillende verenigingen. Donna van der Meer, Maaike Broersma en Laila Kuipers zwemmen bij BZ&PC uit Bodegraven, Roan van der Weide, Erin de Jong en Tessa de Jong bij WIDEX GZC DONK uit Gouda en Bjorn Rijkaart bij WVZ uit Zoetermeer. De zwemmers uit Bodegraven behaalden ook meerdere podiumplaatsen. Donna zwom naar de 3e plaats op de 200 meter vlinderslag. Ook Erin pakte het brons op de 200 meter vlinderslag. Roan pakte de 1e plaats op de 50 meter schoolslag en een 3e plaats met de estafette 4x 100 meter wisselslag. Bjorn werd 1e op de 200 meter wisselslag, 1e op de 100 meter vrijeslag en 3e op de 200 meter vlinderslag en de 50 meter schoolslag. Ook behaalde hij een 2e plaats op de 4x 100 meter wisselslag. 

Aankomend weekend is het tweede deel van de Provinciale Kampioenschappen en hierbij maken ook de Bodegravers weer een kans op een podiumplek. Na de twee weekenden Provinciale Kampioenschappen is ook bekend welke zwemmers zich hebben geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die van 10 t/m 12 juni in Eindhoven plaatsvinden. 

Beeld: WIDEX GZC DONK

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp