Dubbele winst heren BZ&PC

De Bodegraafse waterpoloërs hebben afgelopen week wederom goede zaken gedaan. Op donderdag avond werd in Amsterdam ’t Y verslagen. In een voor BZ kenmerkend wedstrijdverloop werd met 11-15 gewonnen.

Tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna werd het kenmerkende gat geslagen en liep de ploeg van coach Van Tongerloo uit naar een 3-9 voorsprong halverwege de wedstrijd. Vervolgens verslapte het spel wat en kwam ’t Y weer wat terug, 8-11. Voor BZ het signaal om zelf beter te gaan spelen. In slot van de laatste periode liepen de Bodegravers weer uit naar uiteindelijk 11-15.

Op zaterdag stond de reis naar Oldenzaal op het programma. Maar liefst 4 ploegen degraderen uit de landelijke 1e klasse. OZ&PC is in gevecht voor lijfsbehoud. Het kon dus wel eens een pittig potje worden. BZ&PC was echter direct bij de les en nam een 1-4 voorsprong. De Oldenzalers kwamen terug tot 4-5. In de 2e periode werd het definitieve gaatje geslagen naar 5-9. De laatste twee periode van de wedstrijd was BZ aanvallend niet goed. Het scoorde nog maar 3 maal. OZ&PC had ook niet de schotkracht om dichterbij te komen. Met een 9-12 eindstand gingen de Bodegravers tevreden naar huis. 

Doelpunten ’t Y – BZ&PC (11-15)
Joey Schellingerhout 4x, Tom Nederend 3x, Luke Rijnbeek 3x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk, Stefan Sterk, Bart Sterk

Doelpunten OZ&PC – BZ&PC (9-12)
Joey Schellingerhout 5x, Tom Nederend 3x, Luke Rijnbeek 2x, Luca Groenendijk, René Peek

1De Linge/PCG 1952
2MNC Dordrecht 1949
3BZ&PC 1839
4VZC 2033
5SWOL 1894 1931
6JAWS Amsterdam 1829

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter