Zaterdag 18 juni Open Water Bodegraven

Over 5 weken vindt het waterspektakel plaats tussen Nieuwerbrug en het centrum van Bodegraven. Eindelijk weer kunnen triatleten, wedstrijd- en recreatieve zwemmers de Oude Rijn bedwingen. De scheepvaart wordt omgeleid om tussen 10.00 uur en 16.00 uur plaats te maken voor de sportievelingen. 

Mede dóór Corona zagen we veel meer individuele zwemmers hun slagen maken in bijvoorbeeld het water van het Reeuwijkse Hout, de Wonne of de Wiericke. Maar ook het buitenzwemmen in de Corona-winters in De Hoorn te Alphen a/d Rijn en in de Surfplas heeft een vlucht genomen. Open Water zwemmen is opkomend, gezien de verschillende groepen die bijvoorbeeld op Facebook te vinden zijn. 

Inschrijven
Wedstrijdzwemmers schrijven in via het voor hen bekende Olowis-systeem. Recreanten en sportieve zwemmers die de 2,5 km of de 5 km willen doen, sturen een e-mail naar:  openwater@bzpc-bodegraven.nl en ontvangen hierna aanvullende informatie. De verschillende afstanden en zwemcategorieën staan op de website

Vrijwilligers
Om het evenement in goede banen te leiden, zoeken wij ook nog bootjes die meevaren en ‘kantjeslopers’ die langs het water de 2,5 of 5 km meelopen met de zwemmers. Zij waarschuwen de kapitein van een bootje of de reddingsbrigade als er iets mis is. Je hoeft niet zelf het water in te springen. Wil je helpen als vrijwilliger? Heel graag! Meer informatie vind je op de website, of stuur een e-mail. 

In de aanloop naar de wedstrijd informeert BZ&PC (Bodegraafse Zwem- en Poloclub) nog over mooie zwemspots, veilig zwemmen met zo’n fluoriscerend ballonnetje, koud of warm water, maar ook over open water tochten en wedstrijden die dit jaar plaatsvinden. 

Website:            www.bzpc-bodegraven.nl/openwater
e-mail:               openwater@bzpc-bodegraven.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter