Rohda’76 ‘vergeet’ te winnen

In de thuiswedstrijd tegen VEP had Rohda’76 na 20 minuten ‘zomaar’ met 4 of 5-0 voor kunnen staan. De blauwwitten misten ‘dotten’ van kansen, hielden de Woerdenaren in de wedstrijd en kwamen uiteindelijk niet verder dan 1-1.

Direct na de aftrap rolde de ene na de andere Rohda’76-aanval richting VEP-doel. Met vlot combinatiespel zette Rohda’76 de gasten onder druk. Een treffer kon niet uitblijven, zo leek het. Maar vooral het aanvalsduo Pim de Visser en Daniël van Leeuwen had het vizier bepaald niet op scherp staan. Na het overrompelende offensief van Rohda’76 lieten de gasten zich iets meer gelden en mocht de thuisclub niet mopperen toen VEP net voor de rust de paal trof.

In de tweede helft creëerde Rohda’76 minder kansen en moest zelfs na een krap half uur een 0-1 achterstand toestaan. Amper drie minuten later maakte Van Leeuwen die ongedaan: 1-1. Daarna kreeg Rohda’76 nog enkele kansen, maar zag aan de andere kant VEP op de lat schieten.

Uitgangspositie
Ondanks het gelijke spel blijft Rohda’76 de ranglijst om de derde periode aanvoeren. ,,Zes weken geleden stonden we nog onder de degradatiestreep en nu spelen we sowieso tot aan de laatste competitiewedstrijd voor de derde periodetitel en die uitgangspositie hebben we toch mooi met elkaar gecreëerd,’’ prijst trainer Arjen Linstra zijn spelers en staf.

Komende zaterdag 21 mei gaat Rohda’76 op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst, Zwammerdam. Die derby begint om 14.30 uur.

De mee opgekomen Steven Holthuijsen kopt over.
Foto: Don van der Meer

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp