Recordopbrengst vijfde editie ’24 uur van Woerden’ van 109.000 euro

De vijfde jubileumeditie van de ‘24 uur van Woerden’ dit weekend in en rondom het Westdampark heeft een recordopbrengst van 109.000 euro opgebracht. De loop heeft 73.000 euro opgeleverd voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en 36.000 euro voor het Prinses Máxima Centrum voor het ‘Project Kwaliteit van Leven’.

Er wordt één digitaal Late-effecten informatie-platform ontwikkeld waarop alle up-to-date, betrouwbare en begrijpelijk informatie over deze late-effecten staat. Tips over bijvoorbeeld lifestyle onderwerpen, verwijzingen en het delen van verhalen. Dit is belangrijk om het zelfvertrouwen en regie op de kwaliteit van leven weer te vergroten.

Voorzitter Gineke van Kesteren is enorm onder de indruk van dit enorme bedrag van de teams bij elkaar hebben gelopen. Gineke: “De aanloop naar deze 24 uur was niet makkelijk door de lockdown die tot begin 2022 doorliep waardoor teams niet of nauwelijks acties konden organiseren. We hadden rekening gehouden met een lagere opbrengst dan de vierde editie, maar dit overtreft ieders verwachtingen.”

Voor het eerste in het Woerdense centrum
De loop vond nu voor het eerst plaats in het Woerdense Westdampark en dat was een schot in de roos. Deelnemers waren positief over de prachtige route die rondom de Singel gelopen werd. De Heldenronde op vrijdagavond was indrukwekkend. De hele route was verlicht door de kaarsenzakken die de deelnemers voor hun geliefden hadden gemaakt. De voor het eerst georganiseerde kinderronde werd enorm druk bezocht. Kinderen met verschillende verhalen en achtergronden liepen een kinderronde en haalden hier ook geld mee op. Er was ook veel aanloop van geïnteresseerden die kwamen aanwaaien voor een hapje en een drankje terwijl werd genoten van de muziek van onder andere Excelsior, Het Klooster en de Hollandse Middag.

Waarom?
Mensen met kanker hebben steun nodig. Onze steun! Woerden heeft laten zien dat zij er niet alleen voor staan. Woerdenaren liepen in estafettevorm, door en rondom het Westdampark in Woerden en lieten zich sponsoren en verzonnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen binnen te halen.

In onze eigen leefomgeving worden we bijna dagelijks geconfronteerd met volwassenen en kinderen die de ziekte kanker hebben. Het effect van deze ziekte is groot en treft niet alleen de patiënt, maar ook zijn naasten. Het is geweldig dat steeds meer mensen genezen van kanker, maar we mogen niet vergeten dat de strijd tegen deze ziekte voor velen nog steeds doorgaat, en soms niet te winnen is.

Mensen met kanker hebben steun nodig. Onze steun! Laat zien dat zij er niet alleen voor staan. Kanker heb je niet alleen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter