Fotowedstrijd Bijenlandschap 14 mei – 13 juni 2022

Ook dit jaar organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 14 mei tot en met 13 juni kan iedereen weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap.

Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een mooie prijs te winnen, èn stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project. De foto moet gemaakt zijn in de provincie Zuid-Holland.

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen
Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling. Meer weten over de verschillen tussen vliegen en bijen: Hoe herken ik een bij? – Bestuivers

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter