Slachtoffers Tweede Wereldoorlog herdacht in de dorpskernen

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Jaarlijks op 4 mei worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Een dag later wordt de bevrijding van de Duitse bezetter (1940-1945) gevierd. De kerkklokken luiden vanaf kwart voor acht tot 30 seconden voor acht uur. Om 20:00 uur is door het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Mensen, bus, tram en trein stonden stil. De openbare verlichting waren gedurende de twee minuten stilte aan, zodat iedereen kon zien wanneer de twee minuten begonnen en eindigden.

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kwamen vele mensen af op de herdenking bij het monument op algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde in Bodegraven. Er waren ook vele mensen aanwezig bij het gedicht op het plein voor het Wierickehuis in Nieuwerbrug, bij de gedenkplaats in Reeuwijk-Brug bij het Dag Hammarskjad plantsoen en bij het verzetsmonument op de begraafplaats in Waarder.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter