Expositie Frans Beurs – Sporters in beweging

Alphenaar Frans Beurs (1941) is vanaf zijn jonge jeugdjaren al enthousiast bezig met tekenen en kreeg vroeger op school al complimenten over zijn tekeningen. Tijdens zijn muzikale loopbaan bij de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers heeft Frans veel van de wereld gezien en was hij naast muzikant ook operationeel inzetbaar. Voor tekenen was geen plaats in zijn actieve leven.

Na zijn vroegtijdige pensioen is hij als vrijetijdsbesteding weer gestart met tekenen en schilderen. Schildertechnieken heeft hij geleerd bij de schilderclub Pro Arte in Hazerswoude Rijndijk. Frans schildert naar voorbeeld maar brengt zelf kleur en fantasie in zijn werk. Hij gebruikt kwasten en acrylverf, maar de achtergronden van veel van zijn schilderen verft hij gewoon met de vingers om er veel beweging en snelheid in te krijgen. Zo ook bij de schilderijen van sporters, die hij in café 1640 exposeert. De doeken bruisen van de actie en kleur. Frans schildert ook landschappen en dieren.

lunchroom café 1640                      0172 – 495 566

Openingstijden                                10.00 uur tot 16.00 uur – dinsdag t/m zaterdag

Adresgegevens                               Julianastraat 4 2405 CA  Alphen aan den Rijn

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter