Succesvolle plaatsing van glasvezel verdeelkast in Reeuwijk-Brug 

Vandaag was wethouder Kees Oskam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aanwezig bij de plaatsing van de glasvezel verdeelkast van DELTA Fiber Netwerk.

De wethouder heeft als eerste de deur van de kast geopend. Samen met Jos van der Klauw van DELTA Fiber Netwerk en Bas Hollenberg van bouwbedrijf Circet is deze mijlpaal gevierd. De zogenaamde PoP (Point of Presence) nabij de Oudeweg 13 in Reeuwijk-Brug is een volgende stap in de aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA. Op verdeelkasten in het dorp, die het hart vormen van het netwerk, kunnen ruim 7000 adressen worden aangesloten. 

Belangrijke stap 
Wethouder Kees Oskam van Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is blij met de voortgang van de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hij ziet het nut voor bewoners van Reeuwijk-Brug: “Een stabiele en snelle internetverbinding, zoals glasvezel, zorgt ervoor dat onze inwoners gelijktijdig online kunnen. Steeds vaker werken we vanuit huis, maken de kinderen thuis schoolopdrachten of gaan ze gamen of netflixen. Ook het monitoren van onze gezondheid gebeurt steeds vaker via internet. Ik ben dan ook verheugd over de komst van glasvezel, dat bijna onmisbaar aan het worden is. Het is een belangrijke stap, ik zeg doe mee en gebruik de kans die u aangeboden wordt!” 

Zoveel mogelijk woningen een glasvezelaansluiting  
Jos van der Klauw, directeur bouw en beheer van DELTA Fiber Netwerk, spreekt zijn dank uit naar wethouder Oskam van de gemeente voor het vertrouwen en de fijne samenwerking tijdens de aanleg van glasvezel in deze regio: “Het contact met de gemeente is prima verlopen, mede doordat Kees vanuit zijn rol als wethouder heel betrokken is geweest en bewoners in een videoboodschap heeft opgeroepen om mee te doen. Een deel van Reeuwijk-Brug maakt al gebruik van het bestaande glasvezelnetwerk van Rekam, dat in februari 2021 door DELTA Netwerk is overgenomen. Half april zijn de aanlegwerkzaamheden in Bodegraven gestart. Dit helpt allemaal mee om zoveel mogelijk woningen in deze regio te voorzien van een glasvezelaansluiting.”  

Schakelstation naar landelijk netwerk 
De PoP dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. Bas Hollenberg, operationeel directeur van Circet licht toe: “De plaatsing is een belangrijke stap in de aanleg van supersnel internet in de kernen. In Reeuwijk-Brug worden twee PoP’s geplaatst. Na het voeden van de eindverdelers komt het signaal op een later moment bij de bewoners in de meterkast terecht. De komende maanden zijn we nog bezig met graaf-, boor- en blaaswerkzaamheden.” Zodra de huisaansluitingen zijn geplaatst en alles gereed is kunnen bewoners die een abonnement nemen gaan internetten, bellen en tv kijken via de glasvezelaansluiting. De bewoners worden daarover persoonlijk verder geïnformeerd. 

Klaar voor de toekomst 
Gezien het animo voor glasvezel wil DELTA Fiber Netwerk zowel de woningen van inwoners met én zonder een glasvezelabonnement aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En blijft de overlast beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Het aanleggen tot in de meterkast is gratis en vrijblijvend. 

Belangstelling voor glasvezel?
Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer op werkdagen tussen 08:00 tot 16:30 uur. De aannemer is bereikbaar via 088 – 18 18 191 of deltafibernetwerk@circet.nl. Voor algemene informatie: www.gavoorglasvezel.nl

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. DELTA Fiber Netwerk zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en heeft de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter