Rohda’76 rekent eindelijk af met Bodegrave

Niet eerder hield Rohda’76 drie punten over aan de derby met Bodegraven. Tot afgelopen zaterdag toen de mannen van Arjen Linstra eindelijk aan het langste eind trokken: 0-1. Na het gelijke spel tegen Zevenhoven (1-1) en de overwinning vorige week op Kamerik (5-1), kruipt Rohda’76 voorzichtig omhoog op de ranglijst.

Op het gezellig drukke en zonovergoten B.J. Suringacomplex toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij, overigens zonder dat dit gepaard ging met oogstrelend voetbal. De blauwwitten namen na een half uur verdiend de leiding. Bodegraven-verdediger Bart Vreeling verspeelde de bal knullig aan Rick Vogels. Die bediende Pim de Visser die met dat buitenkansje wel raad wist: 0-1.

Lat
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Bodegraven bleek niet in staat aanvallend een vuist te maken, terwijl Rohda’76 ‘vergat’ de beslissende tweede treffer te maken. De sterk spelende Steven Holthuijsen was nog het dichtst bij een verdubbeling van de voorsprong, maar de verdediger zag zijn kopbal via de lat overgaan. ,,Een derby is vaak geen goed voetbal. Toch wil ik mijn ploeg een compliment maken, want we hebben de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld,’’ analyseerde Linstra.

Komende zaterdag 30 april ontvangt Rohda’76 rode lantaarndrager Alphense Boys. Aanvang 14.30 uur.

Fotograaf Don van der Meer brengt de 0-1 van Pim de Visser prachtig in beeld

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp