Dubbel winst heren BZ&PC

Na de winst in de finale van de ManMeer! Cup werden de heren van BZ&PC vrijdag voor de competitie wedstrijd tegen Swol 1894 gehuldigd. De kampioenen werden gehuldigd door een kampioen. Het was niemand minder dan Tes Schouten die de heren huldigde. De Bodegraafse Nederlands Record houdster op de schoolslag kon onder andere haar neef Stefan Sterk in het zonnetje zetten.

Coach Herman van Tongerloo merkte voor de wedstrijd op dat zijn ploeg wel heel ontspannen was. Hij was benieuwd welk niveau de ploeg zou halen tegen de nummer 3 op de ranglijst, Swol 1894 uit Zwolle. De coach werd verrast door zijn ploeg. Het niveau van een weekend eerder werd vrolijk weer opgepakt. Verdedigend zat het weer prima in elkaar. Dit keer was het Luke Rijnbeek die de ploeg aanvallend bij de hand nam. BZ liep uit naar 4-0. Onder andere ook door een doelpunt van invaller Jos Beeuwkes. De betrouwbare speler draaide moeiteloos mee.

In de 2e periode liet BZ Swol toch in de wedstrijden komen, 5-4. Het waren vervolgens de midvoors Rick Sandifort en sterk spelende Stefan Sterk die BZ hielpen aan extra aanvalskracht, waardoor de Bodegravers in de 3e periode konden uitlopen naar 10-7. In het slot van de wedstrijd bleek BZ andermaal ijzersterk te zijn en werden de Zwollenaren overklast met als resultaat een 18-8 eindstand.

Na de première in het clubhuis van de film die gemaakt was van de bekerfinale, gingen de heren op de platte kar nog door het dorp. Het werd een latertje.

Op zaterdag mochten de heren echter weer aan de bak. Nu stond de middag wedstrijd tegen Aqua-Novio’94 uit Nijmegen op het programma. BZ bleek genoeg hersteld van de festiviteiten. In Nijmegen werd de lijn gewoon doorgetrokken. Na een 1-0 achterstand namen de Bodegravers het heft in handen. Met gevarieerd aanvalsspel stond het halverwege al 3-9. Wat een weelde voor coach Van Tongerloo. Hij zag zijn ploeg vervolgens gewoon doorgaan met goed spelen pas diep in de 4e periode verslapte het een klein beetje. Van 4-16 werd het in een minuut 7-16. Het slotakkoord was voor Tom Nederend met 2 treffers, 7-18.

Met de twee ruime overwinning heeft BZ&PC de 3e plaats op de ranglijst van de landelijke 1e klasse stevig in handen gekregen.

Voor de ploeg is het jammer dat met de vorm die er nu is de volgende wedstrijd pas in tweede week van mei is.

Doelpunten BZ&PC – Swol 1894

Luke Rijnbeek 6x, Rob Peek 2x, Luca Groenendijk 2, Joey Schellingerhout 2x, Rick Sandifort 2x, Stefan Sterk 2x, Tom Nederend en Jos Beeuwkes

Doelpunten Aqua-Novio’94 – BZ&PC

Tom Nederend 4x, Luke Rijnbeek 4x, Rob Peek 3x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk 2, Joey Schellingerhout 2x en Rick Sandifort

1MNC Dordrecht H11745
2De Linge/PCG (SG) H11542
3BZ&PC H11530
4SWOL 1894 H11728
5VZC H11627
6BZC Brandenburg H11723

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp