Besparen op je boodschappen 

Vorige week vrijdag 15 april hadden we het in de uitzending Leefstijl en Gezondheid over besparen op je boodschappen. Ben je nou benieuwd wat Willy, Ellen en ik daarover hebben uitgewisseld, luister dan vooral het programma Leefstijl en Gezondheid terug op https://rtwmedia.nl/2022-04-15_1200.mp3 

In het programma vertelde ik dat een gezin met papa, mama met twee kinderen van 7 en 12 jaar volgens het Nibud € 16,04 per dag aan eten uitgeven. Oftewel 16,04 x 7 = € 112,28 per week = €497,24 per maand.  

Hou wel in gedachten dat dit gemiddelde uitgaven zijn. Wat je aan voeding uitgeeft verschilt echt per gezin en hangt af van o.a. je inkomsten en hoeveel andere kosten je hebt. Veel mensen die meer gaan verdienen, gaan ook meer geld uitgeven aan eten. Andersom echter ook… Heb je hoge woonlasten bijvoorbeeld, dan zal je gaan bezuinigen op voeding. 

Zomaar even wat tips om te besparen op je boodschappen: 

👉 Budget recepten Op internet kan je super lekkere recepten vinden voor een budget prijs. Zoek maar eens op budget recepten en je komt van alles tegen. 

👉 Minder vlees eten Vlees is nou eenmaal één van de duurste ingrediënten. Eén of meer dagen zonder vlees per week, bespaart kosten en is nog eens gezond ook. 

👉 Minder vaak naar de supermarkt Maak een weekmenu en ga nog maar één keer per week naar de supermarkt. Tussendoor kan je dan altijd nog wat verse groenten en fruit halen. Dat scheelt je impuls inkopen. 

👉 Let op de aanbiedingen Maar maak het niet te gek. Is iets twee voor de prijs van één en gebruik je het sowieso? Doen! Is iets in de aanbieding dat je nooit gebruikt? Niet doen! Koop je teveel van een aanbieding, ligt het veel te lang te liggen en gooi je het later waarschijnlijk toch weg. 

👉 Loop eens langs je koelkast, vriezer en voorraad kast En maak dan een boodschappenlijstje met gebruik van de producten die je al hebt. Grote kans dat je een goedkope week of maand hebt. 

👉 Gooi niet weg Bewaar wat je over hebt en combineer dat later. Chili con carne de dag daarna in een wrap bijvoorbeeld. 

👉 Kook regelmatig voor twee dagen Dat is super makkelijk omdat je op drukke dagen eten kan opwarmen. Ben je van het regelmatig bestellen door drukke dagen of geen zin? Eet die maaltijdsoep op pasta van twee dagen geleden. 

In de media wordt vaak gezegd dat gezond eten duurder is. Volgens mij is dat niet waar! Een pizza, een patatje, een broodje kroket zijn naar mijn idee vulling en geen voeding. Je lichaam blijft honger houden en een uur later snaai je weer wat naar binnen. Bij gezonde voeding ben je voor een paar uur verzadigt. 

Blijf lekker en gezond eten. Eten is je brandstof om je goed en energiek te voelen. Op korte termijn, maar zeker ook op lange termijn. Goh Caroline 😉 ben je nu ook al diëtiste (hoor ik mijn moeder zeggen 😂) 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter