Gertjan Stolwijk wint Rapid schaak toernooi

Het jaarlijkse rapid schaaktoernooi van schaakclub Bodegraven werd dit keer soeverein gewonnen door Gertjan Stolwijk. Bij een rapid toernooi worden er verkorte partijen gespeeld met 25 minuten speeltijd per partij voor elke speler. Wie te lang nadenkt, kan de partij verliezen omdat de beschikbare tijd is verbruikt. De schaakklok is onverbiddelijk. 

Gertjan won al zijn 6 partijen, dus er was geen twijfel of zijn kampioenschap verdiend was. Veel uren van noeste studie werpen hun vruchten af. Wilbert Mourits had mogelijk roet in het eten kunnen gooien, maar hij kon de 2e speelavond niet aanwezig zijn. Achter Gertjan haalden Evert Bos en Bart Zwartelé de 2e en 3e plaats. 
 

Vanwege de corona perikelen is er dit jaar geen externe competitie gespeeld in de eerste klasse van de Leidse Bond. Hoe sterk het team van Bodegraven is in vergelijking tot de concurrentie is dus onduidelijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter