Heren BZ&PC winnen de ManMeer! Cup

De waterpolo heren van BZ&PC hebben voor de 2e keer in de historie van de club de ManMeer! Cup gewonnen. Coach Herman van Tongerloo zag zijn ploeg een van de beste wedstrijden van de laatste jaren spelen,  en dat op het moment dat het moest. Het zegt iets over de klasse van dit team. n september 2021 is begonnen aan het beker avontuur. Met uitzondering van de eredivisie ploegen doen de landelijk spelende 1e ploegen mee aan de ManMeer! Cup. In een bijzonder seizoen, met nog een flinke onderbreking door de Covid, lukte het de Bodegravers elke keer een ronde verder te komen in ‘the road to Heerenveen’.

Na winst in de halve finale, in en tegen Haarlem, werd de finale ook daadwerkelijk bereikt
Op de zaterdag voor Pasen ging BZ&PC naar Heerenveen om te spelen tegen het verrassende De Treffers uit Rosmalen. Gesteund door veel meegereisde, in het blauw en geel uitgedoste, supporters speelde BZ&PC een zeer volwassen wedstrijd. De ervaren Tom Nederend nam zijn ploeg bij hand en scoorde na één minuut de 0-1. De Treffers probeerde vervolgens de 1-1 te maken maar de verdediging van BZ&PC met René en Rob Peek afwisselend als midachters speelde ijzersterk. Op momenten dat De Treffers op doel kon schieten lag daar Robin Nieuwhof. De keeper, die zijn vakantie in Curaçao had omgeboekt om aanwezig te zijn bij de finale, speelde een voortreffelijke wedstrijd.

Joey Schellingerhout kreeg middels een strafworp een levensgrote kans op de 0-2. De topschutter miste echter. Aanvallend lukte het BZ vervolgens niet door te drukken. Midvoor Rick Sandifort zat het niet mee in zijn acties. Het was Luca Groenendijk die zijn eerste twee kansen afmaakte en de comfortabele 0-3 op het scorebord bracht. In het slot van de 1e periode kreeg jonkie Stefan Sterk een strafworp. Dit keer liet BZ deze kans niet liggen. Luke Rijnbeek schoot de 0-4 tegen de touwen.

De comfortabele voorsprong werd in de 2e periode gestaag uitgebouwd. Joey Schellingerhout kwam langzaam op stoom en scoorde de 0-5. Daarna was het De Treffers die zijn vele meegereisde fans eindelijk kon laten juichen. Dit duurde echter niet lang. Door een prima midvoor actie van Stefan Sterk werd de 1-6 op het scorebord gebracht. In het slot van de 2e periode ging BZ&PC volledig los en kreeg het de supporters op de banken door schoten van Henk Suur en Rob Peek, een fraaie backhand van Rick Sandifort en in de slotseconden ook nog een schot van Luca Groenendijk. Halverwege stond het maar liefst 2-10.

In de 3e periode werd het aan de zijde van BZ aanvallend wat minder sprankelend.  Verdedigend bleef het echter zeer degelijk spelen. De Treffers scoorde wel de 3-10 en toen vlak voor het eind van de periode ook nog de 4-10 werd gescoord, leek er weer hoop te komen voor de Brabanders. Het was Joey Schellingerhout die in de zoomer met een vernietigend schot, strak in de kruising, de hoop teniet deed, 4-11. Wat een schot was dat.

Het eerste deel van de slotperiode werd zakelijk gespeeld. Halverwege kwam De Treffers via een strafworp op 5-11. Conditioneel was BZ&PC echter ijzersterk waardoor in het laatste deel van de wedstrijd De Treffers de ene na de andere break om de oren kreeg. Het resulteerde in doelpunten van Joey Schellingerhout, Luke Rijnbeek, Rob Peek en Tom Nederend.

Het slotakkoord van BZ&PC was kenmerkend voor het team. Een break met een 3-2 overtal situatie werd schitterend uitgespeeld. De bal werd links opgebouwd, ging met een pass op de hand volledig naar rechts,  en vervolgens werd Joey Schellingerhout midden voor het doel gevonden die de 6-16 in het doel schoot.

Op dat moment lag de reserve keeper als speler al in het water. Coach Herman van Tongerloo gunde Chris Kweekel zijn speeltijd zodat hij ook een medaille kreeg. De keeper kwam ook nog eens op het formulier. Hij kreeg een strafworp tegen wat resulteerde in de eindstand van 7-16.

Na de winst in 2016 werd BZ&PC wederom gekroond tot winnaar. Een ongekende prestatie van de dorpsclub uit Bodegraven!

Na het feest in Heerenveen, gingen de spelers terug mee in de supporters bus, waarna in Bodegraven in het clubhuis nog een feestje werd gevierd. Op vrijdag 22 april 2022 vanaf 20.15uur wordt het feestje nog eens dunnetje over gedaan. Voor de wedstrijd tegen Swol, om plek 3 in de competitie, worden de spelers gehuldigd.

Publiek is van harte welkom om dit mooie moment samen te vieren.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp