‘Een late wedstrijd in Utrecht’

VSTS dames 1 speelde donderdag 7 April uit tegen Switch dames 1 in Utrecht. De wedstrijd stond om 21:30 op het programma, een ongewoon laat tijdstip.

In de eerste set begonnen de dames uit Bodegraven minder sterk dan ze kunnen, waardoor Switch al snel in de set een flinke voorsprong te pakken heeft. Met Steffi van den Berg, Terra Perrotti, Eline Hazelaar, Merel Florie, Krystel Termorshuizen, Denise Peeters en Naila Sabovic in de basis, werd er voor elk punt hard gewerkt, maar dit bleek niet voldoende om de aanvalskracht van Switch te stoppen. De eerste set eindigde op een stand van 25-15 voor Switch.

In de tweede set waren de dames uit Bodegraven vastberaden om het tij te keren. Vanaf het begin van de set was VSTS goed bij de les en werd het nek aan nek met de tegenstander. De aanvallen van Switch werden deze set goed verdedigd door Krystel Termorshuizen en Naila Sabovic, waardoor veel ballen van de grond bleven. Hierdoor konden er ook veel punten gescoord konden worden door de aanvallende dames van VSTS. Ondanks het goede spel ging de set voor VSTS verloren met 25-20.

Het fanatisme van de tweede set werd doorgezet in set 3. Met een sterke service en goede spelverdeling kwam VSTS nog beter in het spel. Eline Hazelaar zorgde voor veel aanvalskracht tegen Switch DS 1. Deze set was het VSTS die steeds op een paar punten voorsprong stond en, door de goed gekozen time-outs van coach Dennis Strang, kon dit de hele set volgehouden worden. De derde set werd dan ook gewonnen met 25-23.

De vierde set vergde, door een combinatie van vermoeidheid door de vele lange rally’s en het late tijdstip, veel doorzettingsvermogen. De passing van VSTS dames 1 liep goed en er werd hard gewerkt in de verdediging, echter bleken de dames uit Utrecht hun aanvalskracht uit set 1 te hebben hervonden. De vierde set wisten de dames uit Bodegraven het spel niet meer naar hun hand te zetten en de set werd verloren met 25-19.

Aankomende donderdag spelen de dames uit Bodegraven thuis tegen Taurus dames 2 om 20:30 uur.