Heren BZ&PC verliezen knotsgekke wedstrijd

De heren van BZ&PC hebben de eerste nederlaag van 2022 geleden. In een spektakelstuk won De Linge in de allerlaatste seconde met 12-11 van de Bodegravers.

In Gorinchem ontspon zich een spannende wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. BZ&PC keek halverwege de 2e periode tegen een 5-2 achterstand aan. De ploeg van Herman van Tongerloo vocht zich knap terug in de wedstrijd. De achterstand werd omgebogen in een 6-8 voorsprong. In een wedstrijd met maar liefst 24 uitsluitingen was ook het aantal strafworpen opvallend. Totaal werden er 5 gegeven, waarvan 4 voor De Linge. Opvallender nog was dat maar 2 ervan werden benut.

Foto Erwin Korevaar – Keeper Robin Nieuwhof in actie

In het slot van de 3e periode scoorde De Linge 3x op rij en bracht de stand op 9-8. In de laatste periode gebeurde er van alles. De thuisploeg kwam op 10-8 en zelfs 11-8. Luke Rijnbeek scoorde de 11-9. BZ kreeg een strafworp. Deze werd gemist. De Linge kreeg een strafworp. Ook deze werd gemist. Tom Nederend schoot 50 seconden voor tijd de 11-10 tegen de touwen. 17 seconden voor tijd kreeg BZ balbezit en werd een time-out genomen. Keeper Robin Nieuwhof ging mee in de aanval.  4 seconden voor tijd scoorde Henk Suur de 11-11. Een gelijkspel leek behaald. De Linge nam direct een time-out en scoorde daarna in de zoomer de 12-11.

Door de nederlaag stijgt BZ&PC niet door op de ranglijst en blijft op de 3e plaats staan. De Linge is na deze knotsgekke wedstrijd de nieuwe koploper en heeft hiermee goede kaarten in handen om te promoveren naar de eredivisie

Komende week speelt de ploeg 2x voor de competitie in De Kuil. Donderdagavond om 21.00 uur tegen Het Y uit Amsterdam en zaterdag om 18.55 uur tegen VZC Veenendaal.

De week erna wacht de bekerfinale in Heerenveen. Kaarten voor deze wedstrijd zijn t/m dinsdag 5 april 2022 te bestellen via https://bzpc-bodegraven.nl/bekerfinale2022/

Doelpunten BZ&PC
Luke Rijnbeek 4x, Henk Suur 2x, Luca Groenendijk, René Peek, Joey Schellingerhout, Tom Nederend en Rob Peek

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp