Vriendenschaar-selectie voor dubbel winst

Het was alweer een maand geleden dat de Vriendenschaars-selectie thuis speelde, toen tegen Luno, wat helaas voor zowel Vriendenschaar 1 als 2 eindigde in nul punten. De plannen waren afgelopen zaterdag wel anders, en inderdaad gaf Vriendenschaar 2 allereerst het goede voorbeeld. Zij waren na weken weer echt goed in vorm, en wonnen met 28-21 van De Meervogels.

Toen was het beurt aan Vriendenschaar 1 om zich op te maken voor Dunas. De uitwedstrijd werd flink gewonnen door de Bodegravers (16-29), voornamelijk door de toen vele goals van basisspelers uit 1 Sybren van Hall en Tijn van den Hoogenband. Laatste raakte in diezelfde wedstrijd geblesseerd, en werd ook deze zaterdag nog vervangen, ditmaal door speler uit Vriendenschaar 2 Jeroen Streng. Op de plek van Merel van Wensveen speelde wederom speelster uit de A1 Julianne Kersseboom, die dat al die tijd, en zeker afgelopen zaterdag, heel goed doet.

Foto: Fenne van den Hoogenband

De wedstrijd startte spannend en ging aardig gelijk op. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Luno liet Vriendenschaar zich niet gek maken, en ging rustig en tegelijkertijd fanatiek door met korfballen. En dat werd beloond: zo tegen rust werd al een mooi gat geslagen. Ruststand: 11-6.

De tweede helft kende periodes van goed samenspel en mooie aanvallen, en tegelijkertijd ook juist van moeizame aanvallen. Dit resulteerde uiteindelijk wel in het feit dat alle Bodegravers wisten te scoren. Uiteindelijk werd er, na een niet heel sprankelende, maar wel steady eindfase, afgefloten bij een stand van 23-14.

Vriendenschaar 1 heeft zich op deze manier inmiddels verzekerd van de promotiewedstrijden die in de weekenden van 9 en 16 april gespeeld zullen worden, ten behoeve van eventuele promotie naar de eerste klasse. Vriendenschaar 2 moet nog iets harder knokken om in aanmerking te komen voor het spelen van deze promotiewedstrijden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp