VSTS HS 1 pakt thuis slechts een punt tegen VV Utrecht HS 4

Op zaterdag 19 maart om de gebruikelijk 16:30 trad Kraan en Roos Constructie VSTS HS 1 thuis aan tegen VV Utrecht HS 4. Na vorige week een lastige vrijdagavondwedstrijd in Koudekerk gespeeld te hebben, hoopte men beter voor de dag te komen op de zaterdagmiddag in eigen huis.

De wedstrijd werd begonnen met een eerste punt met mini van de week Ezra. Met een mooie rally bracht Ezra direct al goede moed in het team. Er werd dan ook de eerste set werd er een prima niveau neergezet door beide teams. Hoewel coach Eric ziek thuis zat, speelden de heren zorgvuldig onder leiding van Saskia. Het liep in het begin van de set vrij gelijk op, tot VV Utrecht een gat wist te slaan met een sterke servicereeks. Bij een stand van 23-17 kwam VSTS eindelijk weer aan service, maar de set leek eigenlijk al beslist. Toch keerde de spanning nog even terug toen de score opliep naar 23-23. Helaas greep VV Utrecht toen slim in, scoorde uit de side-out en pakte vervolgens de set met een lepe aanval via het blok.

De sfeer zat er echter goed in bij VSTS, waar ze vorige week moeite hadden om plezier te maken in het veld, was dat dit keer totaal geen probleem. Onder aanmoediging van de eigen supporters werd het goede spel uit de eerste set doorgezet. De service van de tegenstander werd door goed schuiven in de verdediging geneutraliseerd, maar aanvallend lukte het iets te weinig om direct te scoren. Daardoor was VV Utrecht ook deze set de betere, en sleepte de set binnen met 20-25.

In de derde set was het nu of nooit voor de mannen uit Bodegraven, immers setverlies zou direct ook het verlies van de wedstrijd betekenen. Helaas lukte het deze derde set niet het niveau te halen van de twee sets daarvoor. VV Utrecht kon relatief eenvoudig de set en overwinning met 18-25 bijschrijven. Met lichte telleurstelling begonnen liepen de heren naar de andere speelhelft voor de laatste set. Na een goede peptalk om met elkaar te gaan strijden voor dat punt en bovenal uit te stralen wat en leuk spelletje volleybal is, traden dezelfde spelers als in de derde set aan voor de vierde set. Het plezier spatte er vanaf punt 1 vanaf en er werd enorm hard gewerkt voor elkaar. Geen punt werd zonder strijd afgegeven en met een aantal sierlijke duikjes werden tegenpunten voorkomen. Dit leidde ertoe dat VSTS goed meekwam met VV Utrecht en op een stand van 18-18 stonden ze nog steeds langszij. Dat was precies ook het kantelpunt van de set, want met een sterke servicereeks werd de verdediging van VV Utrecht buitenspel gezet. Er ontstond wat irritatie omdat de controle bij Utrecht ontbrak en met een heerlijke ace tussendoor stond het al snel 24-18 voor VSTS. VV Utrecht pakte daarna nog één puntje, maar op het tweede setpoint was het raak voor Heren 1. Zo kon er op de valreep nog een puntje bijgeschreven worden.

VSTS HS 1 bevind zich nu (omgerekend naar quotiënten) op een keurige 9e plaats in de stand. De volgende wedstrijd is op 26 maart in IJsselstein. Op 2 april is er weer alle kans om heren 1 aan te moedigen bij de thuiswedstrijd tegen Waterlanders.