VSTS dames 1 pakt volle winst

Afgelopen zaterdag mochten de dames weer een thuiswedstrijd spelen. Irene dames 1 was de tegenstander deze middag en de uitwedstrijd werd op 20 november 2021 gespeeld en resulteerde in een 2-3 winst dus VSTS moest er zeker niet te makkelijk over denken, ondanks dat Irene op plaats 10 staat in de derde divisie B.

Coach Strang stuurde Terpstra het veld in op de spelverdeling, Sabovic als libero, Hazelaar en Florie op het midden, Perotti als diagonaal en van Wijngaarden en Peeters werden ingezet als passer/lopers. Als extra kracht werd oudgediende Mirjam van der Kruk van stal gehaald om het midden extra te versterken, dus Strang had wisselmogelijkheden genoeg deze dag.

De dames van VSTS startten scherp en met van Wijngaarden aan service werd een flinke voorsprong gepakt. Haar sprongfloat was zeer effectief en er kwam dan ook geen antwoord van de tegenstander. De ballen die wel terugkwamen werden kien uitgespeeld en VSTS was duidelijk de baas in deze eerste set. In een rap tempo werden de punten binnen gehaald en binnen no time stond er 25-11 op het scorebord, een lekker begin van de wedstrijd.

Ook set twee startten de dames goed maar naarmate de set vorderde werd er af en toe mee gerommeld met het spel van Irene en zat de pass niet altijd mee. Strang wisselde met van der Kruk en Termorshuizen en zo kon er worden doorgedrukt naar de winst in set twee met 25-22.

In set drie haperde de machine niet meer en de servicedruk zat er weer goed op. Bij een riante voorsprong van 17-8 kwam van den Berg het veld in om haar aandeel in de wedstrijd te leveren. Ook zij kon haar aanvalsters prima vinden en op 20-12 werd ook Entken ingezet om een rol te spelen op de diagonaal in plaats van Perotti.

Rustig maar doortastend was de Bodegraafse formatie op weg naar de overwinning door set drie te winnen met 25-16.

Dit betekende voor coach Strang dat hij een kleine transformatie moest doormaken. Een prachtige blondine verscheen langs de lijn om de wedstrijdwinst te vieren.

Scheidsrechter Martin van Donk was hierdoor gelijk van z’n apropos maar bleef gelukkig standvastig fluiten en kon er ook wel de humor van inzien. VSTS had z’n zinnen gezet op de volle vijf wedstrijdpunten en verzaakte ook niet in set vier. Deze set werd wederom met 25-16 afgesloten en zo bleven alle punten in eigen huis.

Een mooie teamprestatie werd geleverd op deze 19 maart en vol goede moed en vertrouwen gaan de dames weer trainen om volgende week aan te treden tegen VollinGo dames 2, uit om 14:30uur in sporthal de Zebra. Alle support is welkom!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp