Heren BZ&PC bereiken landelijke beker finale

De waterpoloërs van BZ&PC is het gelukt de finale van de ManMeer Cup te bereiken. Een zeer knappe prestatie! De ManMeer Cup is het landelijke beker toernooi waar, behoudens de eredivisie ploegen, alle ploegen in Nederland aan mee doen.

De Bodegravers zijn bezig aan een goede reeks wedstrijden. Met vertrouwen werd daarom de halve finale tegen ZV Haerlem ingegaan. Gesteund door de Bodegraafse supporters kwam BZ&PC goed voor de dag in Haarlem. Linkshander Luca Groenendijk nam na een 1-0 achterstand de eerste doelpunten voor zijn rekening.  Verdedigend waren de zaakje prima op orde met goede blokkeringen en reddingen door keeper Robin Nieuwhof.

Coach Herman van Tongerloo zag zijn ploeg, mede door de ijzersterke midvoor Rick Sandifort, uitlopen naar een 2-5 voorsprong na de 1e  periode.

Direct in de 2e periode was het de prima spelende Henk Suur die de 2-6 op het scorebord bracht en leek ZV Haerlem het vertrouwen kwijt te zijn in een goed resultaat. Niets bleek minder waar. In het slot van de periode kwamen de Haarlemmers sterk terug naar 5-7. Toen de Haarlemmers in begin van de 3e periode ook nog eens een strafworp kregen leek het erop dat de thuisploeg weer helemaal terug was. Keeper Robin Nieuwhof dacht hier echter anders over en pakte de 5 meter. Het conditioneel sterke BZ nam vervolgens het initiatief en liep uit naar 5-11. De wedstrijd werd vervolgens gecontroleerd uitgespeeld met een mooi slotakkoord. In de slotseconden scoorde Stefan Sterk en bracht de eindstand op 7-12.

De tweeling Rob en René Peek, die verdedigend uitermate belangrijk waren, konden vervolgens met een zeer goed gevoel de auto in stappen om in de nacht naar de familie skivakantie af te reizen.

De Treffers uit Rosmalen is de verrassende tegenstander. De 2e klasser staat terecht in de finale door diverse 1e klasse ploegen te verslaan.

De finale van de ManMeer Cup wordt op zaterdag 16 april 2022 gespeeld in Heerenveen.

Doelpunten BZ&PC
Luca Groenendijk 3x, Henk Suur 3x, Rick Sandifort 2x, Joey Schellingerhout 2x, Luke Rijnbeek en Stefan Sterk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp