VSTS pakt 2 punten in Rijswijk

Gister speelde VSTS dames 1 een wedstrijd in Rijswijk met Donna Sluijs als invaller. De dames uit Bodegraven hadden na de eerste wedstrijd tegen Inter Rijswijk dames 2 nog wat goed te maken. In de eerste set begon coach Dennis Strang met: Steffi van den Berg, Eline Hazelaar, Merel Florie, Krystel Termorshuizen, Denise Peeters, Olivia van Wijngaarden en Naila Sabovic in de basis. Inter Rijswijk dames 2 nam al snel een voorsprong naar 10-02. De dames uit Bodegraven wisten dit op te lossen met veel servicedruk. Daarna konden ze goed in het spel komen en bleven in de buurt van Inter Rijswijk, die wel de hele set op voorsprong bleef. Bij een stand van 24-22, setpoint voor Inter Rijswijk, ging Elina Hazelaar serveren. Zij hield het hoofd koel en serveerde de set uit. Daarmee won VSTS met 26-24 de eerste set.

De tweede set werd doorgezet met de energie uit set 1. Zo lieten de passers, geleid door libero Naila Sabovic, Inter Rijswijk weinig punten scoren met hun service. De goede passing zorgde er ook voor dat het spel verdeeld kon worden, waardoor er veel punten gescoord konden worden door de aanvallende dames. De gehele set stond VSTS op voorsprong en ze wonnen met 25-21.

In de derde set herpakte Inter Rijswijk dames 2 zich. De dames uit Bodegraven lieten Inter Rijswijk te makkelijk punten scoren, waardoor Inter Rijswijk beter in het spel kwam. Net als in set 1 keek VSTS dames 1 vanaf het begin tegen een achterstand aan, maar in deze set lukte het minder goed om terug te komen. De set werd verloren met 25-13.

Vol goede moed begonnen de dames uit Bodegraven aan een nieuwe set. Deze ging heel gelijk op, met goed spel van beide kanten. De verdediging stond zowel bij VSTS als bij Inter Rijswijk sterk, wat resulteerde in lange rally’s. Bij de stand van 21-21 kwam Rijswijk aan service, waar VSTS geen antwoord meer op had. Hierdoor werd de set verloren met 25-21.

Een 5-setter werd het dus, in deze laatste set ontbrak het VSTS aan energie om voldoende tegenstand te bieden. Coach Dennis Strang zette een dubbele wissel in, maar helaas was ook dit de oplossing niet. De set werd verloren met 15-04.

VSTS pakt 2 punten in Rijswijk, waar 4 punten zeker tot de mogelijkheden behoorde. Volgende week gaat VSTS weer voor de winst om 16:30 uur in Bodegraven.