Bitter 1-2 verlies voor ESTO

Het draaide in Gouda tegen Donk om de start en het einde van de wedstrijd. Alles dat daar tussen zat was kwa voetbal niet zo best, wel lag er steeds een zekere spanning over de wedstrijd. Donk was 90 minuten onmachtig en ESTO hield op eigen helft prima stand. Het eindresultaat zat hem in het moment dat de doelpunten werden gemaakt in de eerste en laatste minuten. Binnen twee minuten na de aftrap lag de bal al in het doel van Donk. Uit een razend snelle aanval over links, zonder politieke bedoelingen maar dankzij veel doorzettingsvermogen van Jesper den Besten, kon de jonge spits Jesper de Heij met een intikkertje zijn eerste doelpunt in het 1e van ESTO aantekenen.

Een aangeslagen Donk ging op zoek naar een tegentreffer maar bleef beducht voor een verdere achterstand. In de eerste helft was Donk meer aan de bal dan ESTO. De gevaarlijkste kansen kwamen echter uit de snelle uitvallen van ESTO. Na de rust zou je denken dat Donk de wedstrijd direct naar zich toe zou trekken. Dat gebeurde in de eerste twintig minuten niet. Daarna werden de Gouwenezen toch steeds sterker en speelde de wedstrijd zich volledig af op de helft van ESTO. Met veel gebrei en traag voetbal probeerde Donk door het degelijk verdedigingswerk van ESTO te dringen. Er waren nauwelijks kansen voor de geel-witten en als de bal al richting ESTOdoel ging was er steeds betrouwbaar keeperswerk van Joey Anker. In de 85e minuut verlieten vele trouwe Donksupporters het veld. Zij hadden de moed, zelfs voor een klein resultaat, opgegeven.

Onterecht zoals later bleek. In blessuretijd was een mooie halve omhaal doeltreffend en kwam Donk toch nog langszij. Zeer zeker niet onverdiend. Met de aftrap in de 92e minuut ging de bal op rechts direct naar Lars Verheul en met een perfecte lob verschalkte hij de uitgelopen Goudse keeper. De bal belande na een stuit echter niet in het dak van het doel maar tegen onderkant lat. Kort daarna leverde een scrimmitch met een intikker het winnende doelpunt op voor Donk. Een bitter eindresultaat voor de mannen van ESTO dat geen recht doet aan hun geweldige inzet. Volgende week komt EEM ‘21 naar Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag Han Koevoets

Foto: Archief

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp