Rohda’76 bedwingt koploper Zwammerdam

Onder een kietelend voorjaarszonnetje hield Rohda’76 in de derby met koploper Zwammerdam een punt over: 1-1. ,,We hebben twee punten verloren,’’ meende Arjen Linstra na afloop. De trainer doelde op de twee afgekeurde doelpunten na rust en de kopbal op de lat van Steven Holthuijsen.

Pim de Visser scoort de 2-1, maar zijn doelpunt werd wegens vermeed buitenspel afgekeurd. Foto Don van der Meer

Overigens bekende Linstra wel ruiterlijk dat de gasten makkelijker combineerden dan zijn eigen ploeg. In de eerste helft toonden de bezoekers zich de bovenliggende partij en wonnen op de hobbelige grasmat van het tweede veld (het hoofdveld was afgekeurd) veelal ook de persoonlijke duels. Toch leidde het overwicht van de koploper nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Sterker nog, de grootste mogelijkheid was voor de thuisclub. Rick Vogels kreeg al na tien minuten vrije doorgang, maar de Damse doelman Chris van Riessen redde knap.

Na rust kreeg Rohda’76 meer vat op de tegenstander. Dat resulteerde na bijna een uur spelen in de openingstreffer. De strakke voorzet van de nijvere Rick Vogels bereikte Jorg Schreuder die van dichtbij binnenschoot: 1-1. Al een minuut later verstomde de vreugde in het Bodegraafse kamp toen oud-Rohda’76-speler Jordi de Groot keeper Maico Du Chatinier het nakijken gaf: 1-1.

In het laatste half uur waren de betere kansen voor Rohda’76, al mocht de thuisclub niet mopperen toen Zwammerdam in de achtste minuut van de blessuretijd rakelings naast kopte.

Jorg Schreuder juicht na zijn openingstreffer. Foto Don van der Meer

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp