GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk roept college op vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk roept de fractie van GroenLinks op voorbereidingen te treffen om burgers die de Oekraïne ontvluchten op te vangen in onze gemeente.

Vooral richting buurland Polen is inmiddels een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Naar verwachtingen zullen miljoenen mensen het land ontvluchten, nu zij het middelpunt zijn geworden van een Russische invasiemacht. De Nederlandse regering heeft aangegeven zo’n 20 miljoen euro te reserveren voor de opvang.

Merel van Dijk, fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks, laat weten dat de situatie te verschrikkelijk voor woorden is en dat we niet weg kunnen kijken.

Tekst brief aan het college

Geacht College,

Oekraïners moeten hun huis ontvluchten voor iets verschrikkelijks: een oorlog in hun thuisland. Als Nederland en als Bodegraven-Reeuwijk kunnen en moeten we onze verantwoordelijkheid nemen en er voor hen zijn. Het is een politieke keuze of we Oekraïense vluchtelingen wel of niet opvangen, geen praktische. We zijn namelijk lokaal prima in staat om de handen uit de mouwen te steken en vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

We roepen het gemeentebestuur op nu al voorbereidingen treffen om de vluchtelingen op te vangen. Zo kunnen we vanaf vandaag op zoek gaan naar locaties en kunnen wij onze inwoners de mogelijkheid bieden om allemaal op hun eigen manier bij te dragen. Het gaat hier niet om een Oekraïens probleem, maar een probleem van ons allemaal.

Namens GroenLinks,

Merel van Dijk-Baak

Reinoud Doeschot

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp