Giro 5125 geopend voor crisis Oekraïne

Het Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp in Oekraïne en de omliggende landen. We verwachten dat er de komende tijd veel humanitaire hulp nodig zal zijn in het gebied. Denk bijvoorbeeld aan voedsel, water en medische zorg voor mensen die op de vlucht slaan.

Hulpverleners van het Rode Kruis verlenen al jaren hulp in Oekraïne. Uiteraard staan we ook nu klaar om te helpen. Op dit moment inventariseren we in Oekraïne en de aangrenzende landen welke hulp mensen het hardst nodig hebben.

Ook de afgelopen weken was er veel hulp nodig in het gebied. De watervoorziening in het oosten van Oekraïne was beschadigd geraakt tijdens de gevechten. Een miljoen mensen zijn van die installaties afhankelijk voor hun drinkwater. We hebben geholpen bij de reparatie en duizenden liters water gebracht naar belangrijke plekken in de regio Donetsk, zoals ziekenhuizen.

Humanitair oorlogsrecht
Uiteraard maken we ons enorme zorgen over de veiligheid van mensen in Oekraïne. Daarom roepen we alle strijdende partijen op om het humanitair oorlogsrecht te respecteren. Dat betekent dat ze zich moeten houden aan de regels die gelden tijdens een oorlog.

Volgens de regels moeten partijen bijvoorbeeld burgers beschermen. Ook moeten hulpverleners in het gebied hun werk veilig kunnen doen. Lees hier meer over de belangrijkste regels in oorlogstijd.

Help mee!
Help jij ons om de mensen in Oekraïne te helpen? En mensen die door het geweld zijn gevlucht naar omringende landen? Geef op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125).

Doneer

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp