Meerderheid raad legt wens VV Bodegraven naast zich neer

Op woensdag 23 februari heeft de gemeenteraad met grote meerderheid de motie van PvdA en Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk om ‘als nog te besluiten tot het kantelen van het nieuw aan te leggen hockeyveld’ weggestemd. Hierdoor raakt de voetbalclub in Bodegraven definitief een half kunstgrasveld kwijt.

Het bestuur van de vereniging had eerder in een ingezonden brief laten weten dat de gevolgen groot zouden zijn en sprak zijn teleurstelling uit dat het college de club hier in de kou liet staan. Volgens voorzitter Joost de Meijere was het collegebesluit in strijd met hetgeen eerder was afgesproken met de wethouder. Bovendien had de hockeyclub laten weten geen bezwaar te hebben tegen kanteling.

Frank Rijkkaart (LLBR) schetste een duidelijk beeld. “We maken ons onsterfelijk, misschien wel in de hele wereld met dit besluit. VV wordt de enige club met een L-vormig veld”. Monique Jonker (PvdA) nam het op voor het unieke DNA van de club. “De leden verdienen een goede accommodatie, ook al is het voor een paar jaar.”

Haar pleidooi was geheel in lijn met de wensen van VV Bodegraven, die het argument van de gemeente ‘verlies van bouwgrond’ niet begrijpt. Jonker gaf op dit punt aan dat, ondanks dat haar partij graag meer met name sociale woningbouw in de gemeente gerealiseerd ziet, het slechts om een woning zou gaan. Niet genoeg om het woningbouwprobleem in de gemeente op te lossen, terwijl de club met het besluit onevenredig hard getroffen wordt. Op termijn zou de grond sowieso vrij komen, nu is overeengekomen dat de aangrenzende Hockeyclub Reeuwijk-Bodegraven binnen tien jaar verhuist én over een paar VV Bodegraven naar een nieuwe accommodatie verhuist aan de Grutto in Bodegraven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp