Opnieuw verbijstering bij oppositiepartijen over ‘misbruik’ gemeentepagina

Ondanks alle protesten vanuit de oppositie en de uitspraken van Marcel Boogers, hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur, in een artikel afgelopen week in het AD, plaatst de gemeente Bodegraven-Reeuwijk deze week niet een, maar zelfs twee interviews met wethouders op een door de gemeente betaalde pagina in een plaatselijke huis-aan-huismedium.

De interviews maken deel uit van een reeks van vijf waarin iedere wethouder terugkijkt op behaalde successen en vooruitblikt met een opdracht aan een nieuw college. “Partijpropaganda op kosten van de gemeenschap”, is het oordeel van de fractieleiders van BB-R (Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk) , LLBR (Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk), D66 en de PvdA. In schriftelijke vragen was het college eerder opgeroepen hier onmiddellijk mee te stoppen.

“Ongehoord” is de reactie van Zuyderduyn namens LLBR. “Vanavond is er gemeenteraadsvergadering en dan komt dit zeker aan de orde. Waarschijnlijk dachten ze nog even gas op de lolly.” Remco Tijssen van BB-R is al even helder in zijn reactie. “Typerend voor hoe dit college met mensen omgaat. Arrogantie van de macht en het getuigt van onvermogen om zich te verplaatsen in een ander standpunt.”

Ook Elly de Vries (D66) en Monique Jonker (PvdA) vinden het niet kunnen dat inwoners betalen voor verkapte campagne-activiteiten. “Stuitend”, benadrukt Jonker het standpunt van haar partij. “Op deze pagina hoort uitsluitend informatie van de gemeente te staan!” “We laten inwoners toch niet betalen voor partijadvertenties”, vult de Vries aan, “in het sociaal domein worden we gevraagd bedragen te bezuinigen die hier onverstoorbaar door de gemeente worden uitgegeven aan verkiezingspraatjes”.

Ook de reactie vanuit de gemeente als antwoord op de bezwaren van de oppositie valt niet in goede aarde. “In plaats van alles te heroverwegen werd het aanbod gedaan om ook gebruik te maken van de gemeentepagina, inclusief de medewerking van de afdeling communicatie.”

Inmiddels weten de partijen niet waar ze meer teleurgesteld over moeten zijn. De geplaatste artikelen op kosten van de gemeenschap of het aanbod van de gemeente om gewoon mee te doen. “Het zou een flagrante schending zijn van onze integriteit wanneer we hierop in zouden gaan. Een actie afkeuren om je er vervolgens zelf schuldig aan te maken. Het gaat hier om gemeenschapsgeld, niet om een campagnekas.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp