Een 8,5 voor textielinzamelaars Bodegraven-Reeuwijk

In 2021 is door de inwoners van onze gemeente maar liefst 142 duizend kilo textiel ingeleverd via de bakken van Sympany en de huis-aan-huis-inzameling.

Sympany gaf Bodegraven-Reeuwijk een groot compliment over de lage mate van vervuiling van de inzameling. Er wordt gesproken over vervuiling als er ander afval bij zit, niet-textiel of nat, geschimmeld of sterk vervuild textiel. In Bodegraven viel minder dan 6% onder deze noemer, wat betekent dat 94% heel goed bruikbaar is. Daarom beloonde Sympany de inwoners met een 8,5, een cijfer waar je mee thuis kunt komen!

Sympany geeft het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming. Ze verkoopt wat herdraagbaar is en wat overblijft gaat ze recyclen. Zo wordt er bijvoorbeeld opnieuw draad gemaakt van de vezels. Er worden steeds meer manieren gevonden om alles te hergebruiken. Dit is een goed voorbeeld van circulariteit, mede mogelijk gemaakt door onze inwoners.

Heeft u ook zin om uw kledingkast weer eens op te ruimen? Vrijdag 4 maart kunt u uw zakken met textiel aan de straat zetten. Sympany zamelt in Bodegraven-Reeuwijk in via textielcontainers. Om het u gemakkelijk te maken, haalt Sympany daarnaast uw zakken met oude kleding ook vier keer per jaar huis-aan-huis op. Vrijdag 4 maart kunt u uw textiel buiten zetten, waarna het in de loop van de dag wordt opgehaald. Met het pakketje met reclamefolders ontvangt u een Sympany-sticker in de brievenbus. Krijgt u geen reclamefolders in de brievenbus? De Sympany-sticker is ook te downloaden vanaf www.sympany.nl/huis-aan-huis-inzameling. Op de sticker staat wat u aan textiel mag aanbieden. Plak de sticker duidelijk zichtbaar op uw zak met kleding en zet deze vrijdag 4 maart voor 9.00 uur aan de straat. Biedt u meerdere zakken aan? Zet ze bij elkaar en zorg dan dat het duidelijk herkenbaar om textiel gaat.

Textiel-ophaaldagen 2022

  • 4 maart
  • 3 juni
  • 2 september
  • 4 november

Meer informatie: sympany.nl of bel 030-656 8743

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp