D66 wil bezoekerscentrum in het streekmuseum

De raad gaat een keuze maken voor het herbouwen van het streekmuseum gebouw. Daar is te lang geen onderhoud geweest en de gemeente als eigenaar zal er voor moeten zorgen dat er nu een herbouw komt. Met die herbouw ziet D66 ook een gelegenheid.

Elly de Vries (Fractievoorzitter en lijsttrekker): “Natuurlijk is dit een gelegenheid om te denken in mogelijkheden. Er wordt gebouwd en daarmee ontstaat ruimte voor nieuwe functies in het gebouw.”  

Streekmuseum in spanning…

Het streekmuseum ligt pal naast het groeiende Landal park aan de Reeuwijkse plassen. Volgens het museum komen de bezoekers hiervan vaak even kijken, vooral bij slecht weer. “Voor die toeristen is het soms helemaal niet duidelijk wat onze gemeente allemaal te bieden heeft. Nadat snel de boodschappen gedaan zijn in het lokale winkelcentrum gaan ze naar de grote steden voor vermaak. Dat is ontzettend jammer,” Aldus De Vries. “Laten we in dat streekmuseum vooral ook ruimte bieden om de toeristen, maar natuurlijk ook onze inwoners, te voorzien van informatie over wat er allemaal te zien en doen is.”  

Met de toevoeging van het bezoekerscentrum biedt het gebouw de kans om inwoners, toeristen maar bijvoorbeeld ook verenigingen en scholen de weg te tonen naar het plassengebied en al het andere leuks dat we in ons midden hebben.” D66 gaat zich hiervoor inzetten. De Vries: “Het behoud van het streekmuseum is geweldig voor onze lokale cultuur. Dat smaakt gewoon naar meer. Nu is het tijd om door te pakken!” 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp