Aanslagen gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland namens de gemeente de belastingaanslagen voor het jaar 2022. Op het aanslagbiljet staan verschillende belastingaanslagen.

Welke voor u gelden, ligt aan uw persoonlijke situatie. Het kan gaan om de volgende belastingen:

  • Onroerendezaakbelastingen (OZB)
  • Afvalstoffenheffing (huishoudens)
  • Reinigingsrechten (bedrijven)
  • Rioolheffing (eigenaar en gebruiker)

Nieuw dit jaar is dat aan gebruikers van bedrijven geen aanslag OZB-gebruik meer wordt opgelegd. De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk heeft namelijk bij het vaststellen van de begroting voor 2022 besloten om dit onderdeel af te schaffen. Ter compensatie daarvan is het eigenarendeel van de OZB voor bedrijven wel iets extra gestegen.

Reden voor de afschaffing van het gebruikersdeel van de OZB voor bedrijven is dat uit ervaringen in andere gemeenten blijkt dat dit de leegstand van bedrijfsobjecten kan tegengaan. Voor eigenaren van bedrijfsobjecten die hun pand niet zelf gebruiken, is het namelijk een stimulans om het pand niet leeg te laten staan maar te verhuren en op die manier de OZB in de huurprijs door te berekenen. En voor eigenaren die hun pand wel zelf gebruiken, maakt het geen enkel verschil, want die gaan niet meer betalen.

Voor meer informatie over de aanslagen gemeentelijke belastingen en de voor 2022 voor Bodegraven-Reeuwijk geldende tarieven kunt u terecht op de website van de BSGR: bsgr.nl en Heffingen gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp