Overslag in gebruik genomen

Om te zwaar en te breed verkeer te weren uit het Plassengebied, heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen voor de inzet van een overslag, een loswal en camera’s. De overslag is nu ingericht en klaar voor gebruik. Hier kan de vracht van groot transport worden overgeladen op kleinere, lichtere wagens. Wethouder Kees Oskam heeft, samen met aannemer Van Rijn Service, de overslaglocatie op het Zoutmanterrein officieel in gebruik genomen.

De overslag is een verharde locatie op bedrijventerrein Zoutman. Er is bewust voor een bedrijventerrein gekozen, omdat voertuigbewegingen daar niet vreemd zijn. “In overleg met de omgeving is tot de huidige locatie gekomen,” vertelt Oskam. ”Een deel van het vrachtwagenparkeerterrein en het terrein waar de imkersvereniging Groene Hart gevestigd was, is nu ingericht als overslag. De bijen zijn verhuisd naar Boskoop en de toegang tot het parkeerterrein is aangepast.”

“Met de ingebruikname van deze overslag dragen we bij aan de leefbaarheid van het Plassengebied,” gaat de wethouder verder. “Want het Reeuwijkse Plassengebied is prachtig, maar kwetsbaar. De oude landwegen op de slappe veengrond zijn niet berekend op zwaar en intensief gebruik. Dat verkeer veroorzaakt schade aan wegen en bermen en dit zorgt voor onveilige situaties. We willen het gebied beschermen en duurzaam in stand houden. Maar we willen het gebied ook bereikbaar en veilig houden voor bewoners, ondernemers en recreanten. Deze nieuwe overslaglocatie draagt daar zeker aan bij!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp