Nul punten voor Vriendenschaar-selectie in eigen huis

Zaterdag 19 februari speelden Vriendenschaar 1 en 2 thuis tegen de Luno-selectie. De Linschotenaren staan niet bekend als de minste spelers, en stonden – in het geval van Vriendenschaar 1 – ook nog ongeslagen bovenaan.

De Bodegravers gingen in beide gevallen fanatiek en met goede moed van start, maar het mocht niet baten. Vriendenschaar 2 verloor met één punt verschil: 13-14. Een wedstrijd van weinig doelpunten.

Daarna was het beurt aan Vriendenschaar 1. Voor de thuisploeg kende deze wedstrijd een zeer goede start: er werd goed aangevallen, lekker gescoord én er werden tegelijkertijd juist weinig kansen weggegeven. Zo stond er binnen de kortste keren een voorsprong van 7-1 op het scorebord. Zou het dan zo’n wedstrijd worden als die van de week ervoor, tegen Dunas?

Richting rust leek dat steeds minder het geval te worden: Luno kwam beter in de wedstrijd, kreeg de nodige vrije worpen en stippen mee en kwam zo met rust nog gelijk. Stand: 10-10.

De terugkomst in de wedstrijd leek de Linschotenaren goed te doen. De tweede helft werd met veel energie gespeeld. Vriendenschaar 1 liet zich ook niet zomaar kennen, maar de kansen wilden er wel te weinig in. Zo kwam Luno op vier punten voorsprong. En die voorsprong werd niet meer ingehaald voor het eindsignaal klonk. Eindstand: 17-19. Met nog wel speciale vermelding voor speler uit Vriendenschaar 1 Sybren van Hall, die acht doelpunten wist te maken.

De eerste verloren punten voor Vriendenschaar 1, wat overigens geen reden was om niet direct gebruik te maken van de verruimde coronamaatregelen, en dus als vanouds een feestje te bouwen in de sporthal. Wel zaak om de komende weken weer fit en scherp te zijn. Maar eerst is het tijd voor twee weekenden rust.