Lot voortbestaan streekmuseum ligt in handen van gemeenteraad

Het was al een tweedehandsje, overgenomen van de scouting Leidschendam/Voorburg. Het witte houten gebouwtje naast het Streekmuseum in Reeuwijk-Brug. Hard toe aan vervanging.

Hoewel in de meerjarenbegroting van de gemeente slecht 700.000 is gereserveerd, vraagt het college nu een krediet aan de gemeenteraad van 1,4 miljoen voor nieuwbouw. De uitbreiding is overigens al jaren geleden toegezegd door de gemeente. Uitstel is niet langer verantwoord. Het gebouw is niet onderheid en instortingsgevaar dreigt.

Zo’n 60 bevlogen vrijwilligers zetten hun schouders eronder om het streekmuseum een stevige plek te geven in het Groene Hart, maar daar waar het Kaasmuseum en het Groene HartHuys in Bodegraven makkelijk de handen op elkaar krijgen, dreigt het Reeuwijkse cultureel erfgoed buiten de boot te vallen.

Morgen vergadert de gemeenteraad over het gevraagde krediet. De VVD, SGP en D66 hebben alvast een motie ingediend. Nieuwbouw is onvermijdelijk, maar gezien de financiële situatie is een strakke budgetregie gewenst, moet gezocht worden naar aanvullende subsidies op provinciaal niveau én gaat de voorkeur uit naar een multifunctioneel gebruik van het gebouw.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter