´VSTS dames 1 pakt punten tegen koploper´

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bende Services Thor dames 2 op het programma, de koploper van de derde divisie B. De uitwedstrijd die plaatsvond op 6 november 2021 werd nipt verloren met 3-2 waar eigenlijk 1-3 winst op het scorebord had moeten staan. De dames en coach Strang waren in ieder geval erg gemotiveerd om dit eens dunnetjes over te doen en het werd voor de dames ook wel weer tijd om op niveau te gaan presteren, na de lockdown.

Donna Sluijs versterkte deze middag het vlaggenschip van VSTS aangezien Denise Peeters en Olivia van Wijngaarden afwezig waren. Verder startte Strang met Judith Terpstra op de spelverdeling, diagonaal Terra Perotti, Eline Hazelaar en Merel Florie op het midden, libero Naila Sabovic en Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

De dames startten voortvarend en overtuigend. De servicedruk zat er goed op bij de tegenstander en zo kon er af een toe een serie gemaakt worden waardoor er een voorsprong werd genomen. Ook bij Thor had een enkele speelster een serviceserie waardoor de stand weer werd gelijk getrokken. Maar VSTS rechtte de rug en gaf gas. Bij een goede servicepass kon Terpstra Hazelaar goed vinden en zij scoorde directe punten voor haar team. Ook stond de verdediging steeds beter en wist Thor niet te scoren. Zo kon VSTS uitlopen naar een setstand van 25-22 en won het de eerste set.

Met vertrouwen en overtuiging werd ook de tweede set gestart. De teams waren echt aan elkaar gewaagd en de strijd barstte weer los om het setpunt te pakken. Thor ging beter serveren maar ook de passing aan de kant van VSTS kon beter inspelen op het servicegeweld van de overkant. De blokkering pakte ook de nodige punten mee en de dames speelden echt met lef en durfden het verschil te maken. Wederom was het weer erg spannend en gaven de teams elkaar geen cadeautjes. Voor elk punt werd gevochten. Sluijs legde de ballen mooi weg in de hoek en wisselde af met harde ballen diagonaal en Hazelaar en Florie pakten hun punten mee, afwisselend hard en tactisch gespeeld. Ook Perotti ging steeds beter spelen deze wedstrijd en maakte het de tegenstander moeilijk met slimme ballen en ook verdedigend zat ze goed in haar rol. Terpstra serveerde moeilijk voor de tegenstander en kon haar aanvalsters over het algemeen goed vinden deze match. Zo haperde de machine niet en werd ook set twee winnend afgesloten met 25-21.

De derde set startten de dames met een serviceserie tegen maar konden dit wel snel weer ombuigen en haakten ze weer aan. Het initiatief daarentegen waren ze wel kwijt en nu liet Thor haar kwaliteiten zien. Weer een spannende set werd er gespeeld maar nu was Thor degene die aan het langste eind trok met 21-25.

Tijdens de setwissel aan de kant werd er duidelijke taal gesproken. VSTS wilde heel graag dit keer met 3-1 winst uit de bus komen en dus moest set vier gewonnen worden. Maar wat er besproken werd en wat er daarna in het veld gebeurde waren twee totaal compleet verschillende zaken. Alles wat mis kon gaan ging ook mis en binnen no time stond VSTS met 0-11 achter. Een zware missie stond op het programma om dit nog om te kunnen buigen. Coach Strang probeerde nog met Steffi van den Berg en Mariska Entken het tij te keren, maar helaas. Deze missie bleek dan ook te hoog gegrepen voor de mentale gesteldheid van de dames en deze set werd kansloos verloren met 7-25.

De vijfde set, de set om de winnaar van dit spannende duel te bepalen deze middag in Bodegraven ging voor de Bodegraafse formatie niet soepel van start. Toch kwam het geloof en de overtuiging met elk gespeeld punt weer terug in de ploeg en mocht VSTS zelfs met een kleine voorsprong wisselen van speelhelft. De adrenaline vloog door het veld aan beide kanten en ook het scoreverloop ging op eenzelfde manier, er werd steeds stuivertje gewisseld naar welk team deze uiteindelijke zege naar zich toe zou trekken.

Thor was helaas de gelukkige die met 2-3 deze wedstrijd won.

De dames van VSTS balen uiteraard van het verlies maar mogen wel weer trots zijn op deze teamprestatie en op de behaalde twee winstpunten tegen de koploper.

Zo staat VSTS nu op een zevende plek en mag het even uitrusten tot zaterdag 12 maart, dan moeten de dames en coach Strang afreizen naar Rijswijk voor de tweede ontmoeting in deze competitie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp