Let’s Move! Subsidie om jongeren in beweging te brengen

Door de heersende corona is maar liefst 41% van de jongeren in Bodegraven-Reeuwijk minder gaan bewegen. Een ontzettend hoog percentage. Meer jongeren in beweging, dat is dan ook het doel! Onder de naam Let’s Move zijn er in 2022 financiële middelen beschikbaar gesteld, die worden ingezet voor het organiseren van beweegactiviteiten voor jongeren. Zowel inwoners als partijen kunnen een beroep doen op deze middelen, mits minimaal de helft van dit bedrag wordt ingezet om jongeren te bereiken en te laten bewegen.

Met z’n allen sta je sterker dan alleen. Vandaar dat Sport en Welzijn (SenW) de extra financiële middelen – die beschikbaar zijn gesteld door het Rijk – verdeelt onder verschillende initiatieven! Dit bedrag is een extra tool voor alle inwoners en partijen om (beweeg)activiteiten te kunnen neerzetten voor onze jongeren. Op deze manier hopen we jongeren (weer) meer te laten bewegen, dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met verschillende beweegactiviteiten.

Subsidie voor wie?
Iedereen kan een aanvraag doen op Let’s Move. Zowel lokale inwoners, als sport- & wijkverenigingen en stichtingen kunnen een aanvraag doen. De aanvrager hoeft geen beweegaanbieder te zijn, als de basis maar bij het creëren van beweegaanbod voor jongeren ligt.

Wat voor activiteit?
Een aanvraag kan zowel worden gedaan voor een eenmalige activiteit, als voor structurele beweegstimulering voor jongeren. Denk daarbij aan een springkussenfestijn in de wijk tot extra trainingsgroepen bij sportverengingen en sportscholen! Er kan hierbij een maximum bedrag van €750,- worden aangevraagd. Aanvragen kan door het formulier in te vullen en te versturen naar: leefstijl@senw-br.nl of naar vivian.vandenherik@senw-br.nl. Er wordt per aanvraag gekeken of het past bij de doelgroep en gaat tot door zolang er geld beschikbaar is. Het formulier is te vinden via www.sen-br.nl/letsmove

Let’s Go! Perspectief voor de jeugd
Landelijk onderzoek toont aan dat jongeren en jongvolwassenen door coronamaatregelen meer dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, depressies en angst ervaren. Let’s Move maakt onderdeel uit van Let’s Go; een project vanuit de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk waarbij Jongerenwerk, SenW en CJG de handen ineen slaan voor jongeren uit onze gemeente tijdens én na de coronatijd. Meer informatie over Let’s Go en de activiteiten die daaronder vallen worden op een later moment bekend gemaakt.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp