Reeuwijkse Heidi Looy vanavond in BinnensteBuiten bij de KRO

Vanavond in het programma BinnensteBuiten van de KRO komt de Reeuwijkse Heidi Looy uitgebreid in beeld. Inmiddels is Heidi ook in onze gemeente en zelfs in de Tweede Kamer geen onbekende.

Al haar vrije tijd besteedt ze samen met haar man aan het promoten van natuurlijk natuurbeheer. Zo heeft ze inmiddels een kudde schapen in het plassengebied lopen, die zorgen voor het onderhoud van onder meer de eilandjes. Ze organiseert jaarlijks het knotten van knotwilgen, vist de plassen schoon van zwerfafval en promoot ze landelijk het plaatsen van eendenkorven onder het motto ‘Heel Holland Broedt”.

Ze is een warme pleitbezorgster voor de jacht en zich bewust dat ze daar ook vaak veel weerstand mee oproept. Het gesprek daarover gaat ze graag aan. Voor haar is jagen het op een natuurlijke wijze in stand houden van het evenwicht in de biodiversiteit in een gebied. Wat ze daarbij ook belicht is dat het vanzelfsprekend moet zijn dat het vlees op een verantwoorde wijze weer verwerkt wordt in lekkere en voedzame gerechten. Ook dat gaan we zien vanavond in BinnensteBuiten.

Voor of tegen, het wordt een programma waar ook het unieke plassengebied van Reeuwijk in beeld wordt gebracht. Binnenkort start ook bij EditieGroeneHart.nl de opnames voor een reeks programma’s, waarin Heidi Looy ons als een van de presentatoren mee neemt de lokale natuur in.

Meer informatie over BinnensteBuiten: BinnensteBuiten | Jouw dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten (kro-ncrv.nl)

De uitzending is vanavond te zien vanaf 19:00 uur op NPO 2.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp