Code rood niet uit gesloten, storm Eunice komt eraan

Het KNMI sluit niet uit dat het vanmiddag code rood wordt voor de kustprovincies. Vooral voor vanmiddag zijn de verwachtingen extreem. Er wordt zelfs gesproken over een uitzonderlijke en langdurige storm. Opmerkelijk want in zeer korte tijd hebben we dan te maken met drie zware stormen. Belangrijke vraag, wat moet je doen wanneer je te maken krijgt met stormschade en overlast.

Alarmnummer 112
Bij accuut en levensbedreigend gevaar bel je vanzelfsprekend alarmnummer 112. De medewerkers maken daar een snelle inschatting van het risico. Door de drukte kan het zijn dat je langer moet wachten.

In alle andere gevallen raadpleeg het overzicht
Is er geen sprake van direct levensbedreigend gevaar raadpleeg het overzicht, zodat je weet waar je snel terecht kunt voor hulp

Een omgevallen boom in de tuin moet u zelf opruimen. Voor een omgevallen boom in de berm, of ergens anders in de openbare ruimte, doet u een melding bij de gemeente. Bij een gevaarlijke situatie tijdens kantooruren belt u het klantcontactcentrum KCC: 0172 522522. Buiten kantooruren (na 17.00 uur of in het weekend neemt u contact op met de politie: 0900 8844. Een melding met minder haast doet u via de MijnGemeente app, de website of via 0172 522522.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp