Schades door storm Dudley en Eunice – Hoe ben je hiervoor verzekerd?

Storm Dudley raasde vannacht door ons land, met  flinke schades tot gevolg. De komende dagen staat ons zelf nog de waarschijnlijk hevigere storm, Eunice te wachten. Bij stormschades is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je hiervoor verzekerd bent en bij welke verzekeraar je wat moet claimen. Dat leggen we je graat uit.

Wanneer is er sprake van storm?
Voor alle verzekeringen die we hier noemen, geldt dat ze pas spreken van een storm bij minimaal Windkracht 7. Om te bepalen of hier sprake van was tijdens de schade gebruiken verzekeraar onder andere informatie van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) op het tijdstip en de locatie van de schade.

Autoverzekering en stormschade
Heeft de storm schade aan je auto veroorzaakt, dan krijg je de schade vergoedt als je een  WA + beperkt casco verzekering of een  all risk autoverzekering hebt . Een stormschade claimen heeft geen gevolgen voor je schadevrije jaren. Je behoudt gewoon je no-claimkorting. En als je de schade laat repareren door een bij de verzekeraar aangesloten hersteller betaal je vaak ook geen of een lager eigen risico.

Omdat een  WA autoverzekering alleen schades vergoedt die je met je auto toebrengt bij anderen, krijg je met alleen een WA dekking geen vergoeding bij stormschade aan je auto. Je moet de schade dan zelf betalen.

Stormschade aan je woning en inboedel
Bij een flinke storm kan ook je woning beschadigen. Denk aan dakpannen die van je huis waaien of een boom die op je huis valt. De schades aan je woning zelf en alles wat eraan vastzit, claim je bij je  opstalverzekering. Je betaalt bij stormschades vaak wel een hoger eigen risico, van 200 tot 250 euro. Controleer dit dus even goed in de voorwaarden van je opstalverzekering.

Woon je trouwens in een huurwoning? Dan heeft de verhuurder de opstalverzekering voor de woning geregeld. De verhuurder moet de schade aan de woning dan afhandelen met zijn/haar verzekeraar.

Heb je ook schade aan de spullen in je woning, tuin of balkon? Dan valt dat in principe onder je  inboedelverzekering. De verzekeraar verwacht echter wel dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Laat je bij een storm losse spullen in je tuin liggen of laat je deuren of ramen open staan? Dan wordt de schade niet volledig vergoed.

Tip! Lees hier precies welke zaken onder je  inboedel- of opstalverzekering vallen en meer informatie over  stormschade en je woonverzekeringen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter