Start BeweegKuur Bodegraven

Dit voorjaar start in Bodegraven de BeweegKuur. Dit is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), waarbij er in een periode van twee jaar gewerkt wordt aan een beter, gezonder maar bovenal fijnere leefstijl!

Een groep van verschillende professionals hebben de handen ineen geslagen om een zo passend mogelijk aanbod te creëren voor de betrokken inwoners. De BeweegKuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Voor mensen met overgewicht en obesitas kost deze beweegkuur dus niets, al is het hebben van veel motivatie wel een vereiste!

Wat is de BeweegKuur
Leefstijlcoach Fabian Rood van Gezond leefstijlcoaching: “De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waarbij stapsgewijs aan een gezondere leefstijl wordt gewerkt. Dit gebeurt zowel op individueel vlak als in groepsverband. We kijken naar wat iemand wilt bereiken en wat het beste bij diegene past.” Stimuleren van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering staan hierbij centraal. Het hebben van een ongezond gewicht, een grote buikomvang of en medische aandoening (zoals diabetes, een verhoogde bloeddruk of artrose) zijn redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts of praktijkondersteuner zal de eerste screening doen en u doorverwijzen als u in aanmerking komt.

Inhoud van de BeweegKuur
“De BeweegKuur is een traject van twee jaar, waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase eveneens 12 maanden. Het programma bestaat uit een kennismaking en intake met de leefstijlcoach. Daarna start de daadwerkelijke coaching met de leefstijlcoach, fysiotherapeut én diëtist. Naast de individuele intakes zijn er groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor o.a.: stress, slapen, ontspanning, tijdsmanagement en verleiding & terugval.. De deelnemer heeft de gehele periode zelf de regie door middel van het stellen van eigen doelen; zelfmanagement staat daarbij centraal.” Vervolgt Vivian van den Herik, ook leefstijlcoach en Buurtsportcoach bij Sport en Welzijn.

Voorstellen van het team
Naast leefstijlcoaches Fabian Rood en Vivian van den Herik zijn er meerdere partijen betrokken bij de BeweegKuur. Fysiotherapeuten Adriëtte Mak en Angela Veerman- van Stavel van Fysio on the Move, tevens ook geschoolde leefstijlcoaches, nemen een coachende rol in. Zij faciliteren en denken mee over het letterlijk ‘in beweging komen’. Naast het ontwikkelen van een passend en persoonlijk beweegplan, verzorgen zij een zestal groepsbijeenkomsten. Ze zoeken waar nodig de samenwerking met de Buurtsportcoach. Dus geen beweegprogramma, maar zelf aan de slag!

Op het gebied van voeding is Mirjam van Egmond, LeefstijlDiëtist, betrokken bij het team. Zij geeft een algemeen voedingsadvies. Waar nodig, kan dit worden uitgebreid met extra individueel voedingsadvies, vergoed vanuit de verzekering of ketenzorg. Verder wordt tijdens de groepsbijeenkomsten gecoacht naar een gezonder eetpatroon.  

Interesse en/of overige vragen? Informeer bij uw huisarts of u in aanmerking komt en neem deel aan de BeweegKuur!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp