Met eendenkorven voor BBB opnieuw op missie naar Den Haag

Voor de tweede keer in korte tijd toog Heidi Looy naar de Tweede Kamer in Den Haag om aandacht te vragen voor het lot van moeder-eenden en het belang van eendenkorven.

Dit keer ontving Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging een handgemaakte eendenkorf en ging Looy uitgebreid in gesprek met Roelof Bischop van het SGP. Volgens de bevlogen Reeuwijker kan het belang van de eendenkorf niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht. Het uitbroeden van eieren en het grootbrengen van kuikens is een hele opgave.

Hoewel tegenstanders het eerder zien als ‘het in stand houden om er straks op te kunnen jagen’,  zijn natuurbeheer en jacht volgens Heidi onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volgens haar is het argument ‘dat wij dit alleen maar doen voor ons zelf’ het slechtste argument ever.’ Eenden zijn nu eenmaal slordige broeders en het gevaar loert overal. Vooral van dieren die de nakomelingen van deze Hollandse watervogel eerder beschouwen als een lekker hapje.

Niet van haar stuk gebracht door de mediagekte rondom Volt ging Heidi Looy dan ook onverstoorbaar door met haar missie ‘Heel Holland Broedt’.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter