VSTS heren 1 wint in Vianen

Op 12 februari was het voor Kraan en Roos constructie VSTS Heren 1 tijd voor de uitwedstrijd tegen Servia Heren 2 in Vianen. Na een teleurstellende 3-1 nederlaag vorige week tegen Taurus was een goed resultaat gewenst. Immers op verliespunten gerekend staan de mannen nog niet geheel veilig van de onderste regionen.

De wedstrijd werd traditioneel voorbereid in de kantine een uurtje voor de wedstrijd. Na twee wedstrijden zelf de coaching op zich te hebben genomen, was Kirsten er vandaag bij om alles in goede banen te leiden. De gebruikelijke AA was in Vianen een Aquarius, maar de sfeer was als vanouds en iedereen had er zin in.

Na een stevige warming up was het tijd om te beginnen. Het eerste punt ging direct naar Vianen, die hun eerste wedstrijd sinds de winterpauze speelden. Terwijl zij nog vol trots verkondigden dit jaar nog niet achter te hebben gestaan, was het vrij snel 1-4 voor VSTS. Halverwege de set bleef het voordeel bij VSTS en het hielp ook niet mee dat een speler van Vianen via het achterhoofd van zijn medespeler tegen het dak serveerde. Het spel van heren 1 was vrolijk en energiek, er werd vlot een stevige voorsprong gepakt. Om iedereen bij het spel te betrekken en druk aan het net te houden werd er aan het einde van de set nog een dubbele wissel toegepast. Deze strategie pakte goed uit en de set werd met 22-25 gewonnen.

In de tweede set werd gestart met dezelfde namen als in de eerste set, die tenslotte gewonnen werd. Het team uit Vianen was het niet altijd met de scheids eens, maar de mannen uit Bodegraven trokken zich weinig van het tumult aan. Door een paar sterke servicereeksen en harde klappen aan het net liepen ze eenvoudig weg naar 14-25.

In de loop van de tweede set waren er al een aantal verse krachten ingebracht en die mochten de derde set direct beginnen. Zij lieten het direct zien en ook de derde set pakte VSTS een gaatje. Zou de overwinning dan al na set drie in de tas kunnen? Het was VSTS die als eerste bij de big points aankwam en bij een stand van 20-23 kwamen ze toch al dichtbij. Servia gaf echter geen krimp en wist knap de stand naar 24-23 te brengen. VSTS pakte een time-out om even de koppies te legen en wist daarna direct de side-out te maken. Vervolgens scoorde VSTS via een strakke service en op setpoint via een heerlijk killblock. De set ging met 24-26 naar VSTS en de overwinning was binnen. Ook de vierde set werd er netjes gespeeld en met 22-25 gingen er 5 punten mee naar huis.

Precies op tijd klaar om in de kantine een bronzen skeleton medaille voor Nederland te aanschouwen, maar bovenal te constateren dat de derde plek is ingenomen op de ranglijst. Hoewel er veel teams onder heren 1 nog een aantal wedstrijden tegoed hebben, lijkt er nog een mooi gaatje naar de degradatiezone te ontstaan. Volgende week spelen we weer thuis om 16:30, komt dat zien!