Ferm Werk schakelt toch extern onderzoeksbureau in

Teveel geluiden om te negeren.

In tegenstelling tot eerdere berichten neemt Ferm Werk alsnog een extern onderzoeksbureau in de arm om de aanhoudende geruchten over grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te onderzoeken. Vorige maand werden in de gemeenteraad van Woerden kritische vragen gesteld over in ieder geval twee meldingen die bij Ferm Werk bekend waren. Na onderzoek bleek echter dat er in beide gevallen wellicht sprake zou zijn geweest van onwenselijk, maar niet van grensoverschrijdend gedrag.

Volgens interim-directeur Guido Eggermont krijgen zowel huidige als oud-medewerkers nu  de mogelijkheid om anoniem hun ervaringen te delen. De bij Ferm Werk betrokken gemeenteraden, waaronder Bodegraven-Reeuwijk, worden door middel van een brief op de hoogte gebracht van het onderzoek en de procedure die wordt doorlopen.

Ferm Werk is een organisatie die mensen begeleidt vanuit een uitkeringssituatie naar een baan. In het dagelijkse bestuur neemt namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wethouder Odd Wagner plaats. In een eerdere verklaring liet het bestuur weten zich bewust te zijn dat een organisatie waar gewerkt wordt met mensen kwetsbaar is. Op basis van de resultaten van het onderzoek zal de organisatie daar waar nodig aangepast gaan worden. Een veilige werkomgeving voor iedereen staat daarbij voorop.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp