Team vrijwillige coördinatoren maatjesproject SAM zoekt uitbreiding

Bodegraven-Reeuwijk

Houd je van contact met mensen en breng jij graag mensen met elkaar in verbinding? Vind jij het belangrijk dat niemand er alleen voor staat? Dan is de functie van vrijwillig coördinator echt iets voor jou!

‘Samen Sterk’ is het maatjesproject van SAM. Momenteel zijn er 4 vrijwillig coördinatoren actief binnen dit project. Als coördinator krijg je veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheden. Zo leg je contacten met nieuwe vrijwilligers en maatjesvragers. Je onderhoudt deze contacten, maakt matches tussen maatjesvragers en maatjes en blijft met hen in contact om te zien of het goed loopt. Alles wat je doet, leg je vast in een registratiesysteem. Je bent dus een echte matchmaker!

Monica, één van de vrijwillige coördinatoren binnen het project: “ Er ontstaat écht een band tussen mensen. En het is zo leuk om te weten dat ik dan aan het begin van die connectie heb gestaan”.

Uit onderzoek blijkt dat een maatje veel voor iemand kan betekenen. “Toen ik een afspraak had gemaakt bij mijn huisarts zei mijn maatje direct: ik breng je wel! Dat is toch attent! Hij staat altijd voor mij klaar”. Maatjesvragers hebben aangegeven dat zij door hun maatje bijvoorbeeld lekkerder in hun vel zijn gaan zitten of nieuwe hobby’s hebben ontdekt. Vrijwillig coördinator is dus een betekenisvolle functie.

Heb je interesse? Dan is het fijn dat jij goed kan luisteren, mensenkennis hebt en kunt samenwerken. Ook als je deze dingen beter wil leren, komen we graag met je in contact. Gelukkig sta je er niet alleen voor en doe je het werk samen met de andere coördinatoren. Daarom is er 1 x per 3 weken een overleg op maandagavond om de lopende zaken met elkaar te bespreken.

Informatie of vragen? Bel of mail dan met Marjolein Waagmeester, sociaal makelaar bij SAM, tel: 06-30849203,  m.waagmeester@samwelzijn.nl. Zij vertelt je er graag meer over!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp