ESTO goed uit de startblokken

Met een minimale 1-0 overwinning op sv DIOS pakte ESTO het maximaal resultaat op een heerlijke voetbalmiddag aan de Kievitsheuvel in Bodegraven.

Lars Verheul was de matchwinnaar in het sportieve en onderhoudende duel tussen twee gelijkwaardige ploegen. Na de aftrap moesten de spelers even zoeken naar de balans die met de lange ‘winterstop’ een beetje uit evenwicht geraakt was. Maar al snel bleek dat, wellicht mede dankzij het mooie weer, de spelers er zin in hadden.

foto: archief Esto

Zeker in de eerste helft ging het gelijk op en profiteerde ESTO van de gunstige windrichting. Daarin speelde debutant Jesper de Heij een belangrijke rol. Hij was rond de middenstip niet opzij te duwen en won met zijn lengte menig kopduel. In de 28e minuut ging diagonaal van links uit de ESTO-verdediging een pass naar de middellijn, vervolgens een pass naar de verre hoek bij het doel van DIOS. Wouter-Jan Bos haalde net voor de achterlijn met een halve omhaal de bal naar het doelgebied. Lars Verheul pikte met de rug naar het doel de bal op. Na een schijnbeweging en draaien ging met een droge knal het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord. Na de rust had DIOS het voordeel van de wind en moest ESTO terug. Zeker tot de 70e minuut werd de druk op het ESTO-doel steeds groter en lukte het nauwelijks even rustig de bal in de ploeg te houden. De gelijkmaker leek onderweg. De verdediging van ESTO bleef echter onverzettelijk en de mannen uit Nieuw Vennep gingen, beducht op een counter, vervolgens vaker de lange bal hanteren. Vooral hun rechtsbuiten gaf Tim van de Lagemaat handenvol werk.

Hoewel het een uiterst sportieve wedstrijd was, was er toch een vervelend ongelukje. Mats Boerboom moest met een dikke bloedende lip het veld verlaten. Van lieverlee bleek wel dat de conditie van beide ploegen een rol ging spelen. Er werd hard gewerkt maar er ontstonden ook meer ruimtes. In blessuretijd knikte de uitgeputte Jesper de Heij nog een bal tegen de paal. Na ruim zeven minuten in blessuretijd blies de prima scheidsrechter het eindsignaal en pakte ESTO de volle buit. Volgende week zondag is er om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen KDO in De Kwakel.

Verslag: Han Koevoets.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter