Bedrijft de gemeente partijpolitiek? Oppositie stelt kritische vragen

In vragen aan het College van B&W laten de oppositiepartijen BB-R (Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk), D66, PvdA en LLBR (Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk) zich kritisch uit over het voornemen van de gemeente een vijfluik te publiceren, waarin wethouders de ruimte krijgen hun behaalde successen in de afgelopen vier jaar onder de aandacht te brengen. Inclusief het geven van een persoonlijke beschouwing voor het nieuw te vormen college na de gemeenteraadsverkiezingen 16 maart a.s. Het verzoek is hier onmiddellijk mee te stoppen. ‘Wordt hier partij politiek bedreven op kosten van de inwoners?’

Waar de oppositie vooral over valt is dat de interviews deel uit maken van de gemeentepagina die wekelijks tegen betaling wordt geplaatst in de KOBR en vragen zich af of het hier niet gaat om een verkapte verkiezingscampagne. Op zijn minst zou deze schijn moeten worden vermeden nu in ieder geval een van de wethouders, Jan Leendert van den Heuvel, ook lijsttrekker is voor het SGP.

‘Persoonlijke beschouwingen in verkiezingstijd horen niet thuis op een door de gemeenschap betaalde pagina’, is de heldere boodschap die tussen de regels valt te lezen. ‘Is het niet beter om de publicatieruimte in te zetten om een hoge opkomst tijdens de verkiezingen te stimuleren?’, vragen de ondertekenaars aan het college.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp