Op blessureleed na, een perfecte wedstrijd voor Vriendenschaar 1

Afgelopen weekend was het tijd voor Vriendenschaar 1 om het uit op te nemen tegen Dunas 1, een redelijk onbekende tegenstander uit Den Haag. Er werd scherp en met veel energie én speelplezier gestart, wat niet verkeerd uitpakte voor de Bodegravers: binnen de kortste keren lag er al een aantal mooie doelpunten in, met in het ene vak basisspeler Tijn van den Hoogenband als “aanvoerder” van de goals, en in het andere vak tevens basisspeler van 1 Sybren van Hall.

En zo zat er in de eerste helft eigenlijk niets tegen voor de Bodegravers. Ook invallers Julianne Kersseboom uit de A1 en Pim van Duuren uit Vriendenschaar 2 voor respectievelijk de twee geblesseerde basisspelers van Vriendenschaar 1 Merel van Wensveen en Patrick Verbeij speelden erg goed. Ruststand: 7-18.

Na rust werd misschien niet in dusdanige mate als in de eerste helft gescoord, maar Vriendenschaar 1 ging toch gestaag door. Dat de tegenstanders tegelijkertijd hun koppie niet lieten hangen, maakte dat het een energieke en leuke wedstrijd bleef.

Tót het moment dat topscoorder Tijn van den Hoogenband, hij maakte maar liefst tien goals deze wedstrijd, door een ongelukkig neerkomen in de rebound het veld moest verlaten met wat lijkt op een flink gekneusde enkel.

Na een kort moment van van slag zijn, wist Vriendenschaar 1 zich te herpakken, en kwam speelster uit Vriendenschaar 2 Lineke Verploeg nog kort in de basis, die direct haar eerste schot erin wist te schieten. Eindstand: 16-29 voor de Bodegravers. Een zeer knappe uitslag. En nu hopen dat de geblesseerde basisspelers zich snel weer bij de ploeg mogen voegen.