Leraren-van-buiten

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Dat er een lerarentekort is in Nederland en dat dit heel groot gaat worden, is bekend. De Goudse Waarden gaat leraren op een alternatieve manier werven.

Vrienden en kennissen van medewerkers en ouders van leerlingen komen proeven aan het voortgezet onderwijs. Lessen bijwonen, assisteren in de klas of zelf een lesje geven? Het kan allemaal. Na afloop krijgen deze zogenoemde “leraren-van-buiten” informatie over opleiding, salarisvoorwaarden en de gelegenheid om met ervaren zij-instromers in gesprek te gaan.

“Als je als leraar op een feestje vertelt dat je in het onderwijs werkt, krijg je vaak van anderen te horen dat dat ook een droom van hen is. Veel mensen overwegen over te stappen naar het onderwijs. Wij willen hen hier nu toe verleiden, want er is volop werk.”, aldus bestuurder Peter van Dijk van De Goudse Waarden. 

Er zijn veel aanmeldingen voor deze actie. Vanwege de corona-maatregelen besloot de school om op 14 en 16 februari slechts twaalf leraren-van-buiten aan het onderwijs te laten proeven. Peter van Dijk: “Wij geven ze de kans om alle facetten mee te maken: lessen, maar ook mentorgesprekken en de gezelligheid in de personeelskamer. Wij zijn enorm blij met zij-instromers, omdat zij vaak kennis uit de praktijk en een schat aan levenservaring meenemen. We laten ze dus graag aan de mooiste baan van de wereld proeven.”. Er zullen de komende weken meer proef-dagen georganiseerd worden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp