Groep 8-ers krijgen dagboek van Anne Frank cadeau

Bodegraven

Om kinderen bekend te maken met het dagboek van Anne Frank en hen meer te leren over de Tweede Wereldoorlog krijgen alle groep 8-leerlingen van de basisscholen uit Bodegraven deze week Het Achterhuis cadeau. De Stichting 4 mei Herdenking Bodegraven werkt hiervoor samen met de Readshop Karssen uit Bodegraven.

De gezamenlijke boekhandels in Nederland organiseren ieder jaar de actie ‘Geef een boek cadeau’. Deze actie is erop gericht om pareltjes uit de jeugdliteratuur toegankelijk te maken voor iedereen door het boek voor een lage prijs aan te bieden. Dit jaar is ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank het actieboek. Een bijzonder dagboek in een uitzonderlijke tijd geschreven en een boek dat iedereen gelezen moét hebben.

Michiel Karssen van Readshop Karssen benaderde de Stichting 4 mei Herdenking Bodegraven die besloot het boek aan de oudste basisschoolleerlingen cadeau te doen. Karssen: “Het is belangrijk dat we weten wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en dat we ervoor waken dat zulke verschrikkingen nooit meer gebeuren. Het verhaal van Anne Frank is ook een verhaal dat blijvend verteld moet worden.”

Het dagboek van Anne Frank cadeau doen aan de oudste leerlingen, past volgens secretaris Rinie Stolwijk van de stichting 4 mei herdenking Bodegraven goed bij het doel om jongeren meer te leren over de Tweede Wereldoorlog. ,,We vinden educatie heel belangrijk. Zo houden we ieder jaar een scholenproject waarbij Cock Karssen de groepen 7 en 8 van de Bodegraafse basisscholen bezoekt om les te geven over Bodegraven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ons doel is om jongeren te laten beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Daar past het cadeau doen van Het Achterhuis goed bij. We zijn daarom blij met de samenwerking.”

De speciale uitgaven van ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank ligt vanaf 11 februari in de boekhandel en is te koop voor €2,99.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp