Reeuwijk wordt onderdeel van de wereldwijde parkrun-beweging

“Het is iedere keer weer een perfect begin van het weekend!

Vanaf 19 februari gaat ook Reeuwijk officieel deel uit maken van een van de grootste (hard)loop communities ter wereld. Dan vindt namelijk de officiële start plaats van de parkrun in het Reeuwijkse Hout. Een wekelijks terugkerend evenement, waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestatie, maar vooral om het ‘samen doen’. De try out wordt gehouden op zaterdagmorgen 12 februari en start om 9:00 naast restaurant Paviljoen ‘t Reeuwijkse Hout. Meedoen is gratis en opgeven doe je door je eenmalig te registreren op www.parkrun.co.nl/register. Het maakt niet uit je rent, jogt of wandelt. Iedereen is welkom met vrienden, familie, kinderen en zelfs honden.

De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en inmiddels zijn er wereldwijd bijna 7 miljoen geregistreerde deelnemers. Zo’n 350.000 hiervan verschijnen wekelijks aan de start om mee te doen aan een van de 2.000 parkruns die in 22 landen worden georganiseerd. In Reeuwijk bestaat het evenement uit 2 rondes over fiets- en langs de Reeuwijkse plassen De finish is vlak naast een zandstrand van de surfplas.

Het idee voor parkrun in de buurt van Gouda ontstond toen de initiatiefnemers Emma, Michelle en Susan het nieuws hoorden dat parkrun in 2020 naar Nederland zou komen. Emma en Michelle kennen de run uit hun thuislanden Engeland en Australië en Susan was na een paar jaar ‘parkrunnen’ in Australië al even enthousiast geworden. “We wilden dit leuke, sportieve en sociale evenement dan ook erg graag in onze eigen omgeving organiseren. De Reeuwijkse Hout is hiervoor een ideale locatie; mooie natuur en goede wandelpaden, maar toch ook goede bereikbaarheid en voldoende voorzieningen zoals (fiets)parkeerplaatsen, toiletten (in de zomer) en cafés voor wat te drinken na afloop van parkrun.”

Door de corona epidemie heeft het even geduurd voordat de dames daadwerkelijk aan de slag konden gaan, maar tussentijds zijn verschillende parkruns in Nederland bezocht en werd er in alle jaargetijden in de Reeuwijkse Hout gerend of gewandeld om alle mogelijkheden te ontdekken.

Voor meer informatie zie www.parkrun.co.nl/reeuwijksehout/

Voor vragen kun je ook contact opnemen met het team via email reeuwijksehout@parkrun.com of via Facebook

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp