Marlies Ruigrok brengt ijzersterke muzikale Nederlands-Mexicaanse theateravond

Zaterdagavond 19 februari speelt zangeres en theatermaker Marlies Ruigrok haar dubbelprogramma ‘Wij gaan nergens naartoe’ en ‘Zócalo’ in het Evertshuis. Laat je ontroeren door de parels van het Nederlandse theaterlied en de intense muziek en sfeer op de zócalo. Een heerlijke avond uit en toch een beetje op vakantie!

Geen overvolle skipistes in Oostenrijk, geen rondreis door Azië en niet in de zon op het strand aan de andere kant van de wereld… Nee, wij gaan lekker nergens naartoe. Behalve coronaproof op pad in eigen land! En waar past het Nederlandse theaterlied nou beter? Samen met gitarist Folkert Tettero brengt Marlies de mooiste liedjes van Nederlandse bodem: een theaterconcert gebracht met passie, overgave en humor. Prachtige nummers van o.a. Jasperina de Jong en Toon Hermans.

Zócalo
Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danszones, er wordt samen gedanst, samen gegeten, er worden nagels gelakt en knipbeurten gegeven. De zócalo is het hart van de wijk. Hoe anders lijkt dat op pleinen in Nederland, waar we elkaar anoniem passeren met plastic tassen en een telefoon, waar een duif met anderhalve poot aan een vertrapt frietje pikt… Op reis door Mexico en Cuba raakte Marlies gefascineerd door de sociale cultuur en de intensiteit van het leven daar.

Recensie
“Met haar ijzersterke stem en haar open spel, waarbij ze de toeschouwer op haar geïmproviseerde plein volop onderdeel van het feest laat voelen, blijft de voorstelling volop boeien.” – Theaterkrant

Deze voorstelling begint om 20.30 uur. Tickets kosten 18,00 inclusief drankje. De coronamaatregelen (die op dat moment van toepassing zijn) worden gehanteerd in het Evertshuis.

INFO & RESERVEREN

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter